Malatya Belediye Meclisi haziran toplantısını yaptı

Malatya Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıda, gündem dışı verilen teklif ve önerilerin görüşülmesinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemde yer alan 2012 yılı belediye ücret tarifesindeki değişiklik, S Plaka Yönetmeliği'nin 2, 3 ve 4. geçici maddelerindeki değişiklik ile Yaygın Belediyesi'nin içme suyu talebi kabul edilirken, bazı cadde ve sokak isimlerinin belirlenmesi ile ilgili madde ise imar komisyonu raporu doğrultusunda bir sonraki toplantıya ertelendi.

Belediye Meclisi, gündem maddeleri içerisinde yer alan imar konularının bir kısmı görüşülerek karara bağlanırken, bir kısmı ise İmar Komisyonu'na havale edildi. Meclis'te, İl Özel İdaresi işbirliğiyle hazırlatılan 1/25.000'lik Çevre Düzeni Planı da kabul edildi. Plan, onaylanmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilecek. Esenlik LTD. ŞTİ'nin 15 milyon TL'lik kredi kullanımı için yetki talebi de görüşülerek kabul edildi.

Geçtiğimiz hafta sonu kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Malatya Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cemal Aslan'ın da anıldığı toplantıda konuşan Çakır, meclis üyeleri ve belediye personeline baş sağlığı dileğinde bulundu.

Merhum Aslan'ın belediyede çok sevilen biri olduğunu ifade eden Çakır, Aslan'ın çalışkan ve dürüst kişiliğiyle herkesle iyi diyalog içerisinde olduğunu anımsatarak, ''Mesai arkadaşlığımızın ötesinde, dostumuzdu. Acısı bizleri son derece üzdü. Biz kendisinden razıydık. Hakkımızı helal ettik. Kendisinin de bizlerden razı olduğu kanaatindeyim. Mekanı cennet olsun. Yakınlarına ve ailesine sabırlar diliyorum'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber