'Kermesler esnafımızı mağdur ediyor'

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Sivas'ta açılan kermeslerin esnafları mağdur ettiğini belirterek, çözüm bulunmasını istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz sezonunun başlaması ile birlikte Sivas'ta kermes sezonunun açıldığını dile getiren SESOB Başkanı Beşir Köksal, hayır amaçlı kurulan kermeslerin esnafları mağdur ettiğini kaydetti. Esnafların sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyleyen Köksal, "Hayır amaçlı çeşitli dernek, vakıf ve sivil toplum örgütleri tarafından açılan kermeslerde yiyecek satışının yapılması esnaflarımızı da zor durumda bırakmış ve bu alanda faaliyet gösteren esnaflarımızı da mağdur etmiştir. Esnaf ve sanatkarımız zor ve sıkıntılı bir dönemden geçmekte, işyeri kirasını, vergisini ve sosyal güvenlik primini ödemekte zorlanmaktadır. Yaz sezonunda hızla artan kermesler esnafımızı daha da sıkıntıya sokmuştur. Birlik başkanı olarak Sivas'ta açılan kermesleri ziyaret ettim ve buralarda yiyecek satışının olduğunu gözlemledim. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak bu konuda gerekli girişimlerde de bulunduk." ifadelerini kullandı.

Köksal ayrıca, SESOB olarak bu konuda siyasi partiler başta olmak üzere bakanlık nezdinden gerekli girişimlerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber