Palandöken ilçesinde ikamet eden kadınlar, Büyükşehir'le yatırım turu attı

Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülen "Kadın Gözüyle Büyükşehir" adlı projenin ikinci etabı da geride kaldı. Geçtiğimiz hafta Yakutiye ilçesine bağlı mahallelerde ikamet eden Erzurumlu kadınlara yatırım turu attıran Büyükşehir Belediyesi, bu hafta da Palandöken ilçesindeki bayanlar için seferber oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Palandökenli kadınlar, İçmesuyu Arıtma Tesisleri'nden Katı Atık Depolama Tesisi'ne, Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nden Tıbbi Atık Sterilizasyon tesisine varıncaya kadar Büyükşehir Belediyesi'ne ait yatırım ve tesisleri gezdiler.

Erzurum'un Palandöken ilçesine bağlı Kazım Karabekir, Yunus Emre, Ertuğrulgazi ve Osmangazi mahallerinde ikamet eden kadınlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüslerle yatırım turu attılar. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESKİ Genel Müdürlüğü İçmesuyu Arıtma Tesisi'ni gezen kadınlar, daha sonra Katı Atık depolama ve Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi ile Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ettiler. Yürütülen çalışmalar hakkında yetkililer tarafından bilgilendiren Erzurumlu kadınlar, gezinin sonunda Müceldili Konağı'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'le bir araya geldiler. Palandökenli kadınlar, gezi hakkındaki düşüncelerini paylaşmakla kalmayıp, merak ettikleri konularda Başkan Küçükler'e sorular da yönelttiler.

BAŞKAN KÜÇÜKLER, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINA VURGU YAPTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Kadın Gözüyle Büyükşehir" adlı projenin kapsamının daha da genişletileceğini belirterek, "Bu projemiz sadece yatırım ve tesislerimizin gezilmesiyle sınırlı kalmayacak. İlerleyen günlerde inşallah toplu başka etkinlikler de tertip edeceğiz" dedi.

Yatırım turuna katılan Erzurumlu kadınların yönelttikleri soruları tek tek yanıtlayan Başkan Küçükler, kentsel dönüşüm konusunda müjde niteliğinde açıklamalarda bulundu. Erzurum'un, gecekondularla mücadele çalışmalarıyla ilk kez bu dönemde tanıştığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Biz bu konuda çok kararlıyız. Erzurum'da birçok bölgeyi kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında modern bir çehreye kavuşturacağız" diye konuştu.

Erzurum şehir merkezinin harabe bir görünümden arındırılarak, son derece modern ve çağdaş bir şehir haline getirileceğini anlatan Başkan Küçükler, "Halkımızın desteğiyle Erzurum'da güzel işler yapacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum'u yatırımlarla donatacak, yeni yatırımlarla buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber