Batman'da ilaçlama aralıksız sürüyor

Batman Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, şehirde sürdürülmekte olan sinek ilaçlama çalışmalarının ocak ayından bu yana devam ettiğini, bu konuda bir aksaklığın bulunmadığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Azat Çiftçi, ilaçlama çalışmaları konusunda bilgi verdi. Çiftçi, geçmiş senelerin durum değerlendirmeleri yapılarak Batman için gerekli olan çalışmaları yapabilecek 8 adet araç,15 adet sırt pompası, 2 adet holder ve 28 personel hazırlandığını dile getirdi.

Çiftçi, ?Ocak ayından bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapılan çalışmalar neticesinde şehrin tüm jit alanlarının haritaları çıkarılıp kayıt altına alınmış bulunuyor. Şu ana kadar gerek yürüttüğümüz gerekse bundan böyle yürüteceğimiz çalışmalarımız bu haritalara uygun şekilde devam edecektir.? dedi.

Larva, sivrisinek, karasinek ve akrep ile mücadelenin bilimsel metotlarla sürdürüldüğünü dile getiren Çiftçi, larva çalışmasına yıl boyunca aralıksız devam ettiklerini, bu çalışmaların, 20 günlük periyotlarla önceden belirlenmiş jit alanları haritası dikkate alınarak sürdürüldüğünü belirtti.

Karasinek vakalarına karşı ilaçlamaya Mart ayı itibari ile başladıklarını ve şehrin durumu gözönünde bulundurularak, 15 günlük periyotlarla ilaçlamayı sürdürdüklerini belirten Çiftçi, ?Aynı şekilde akreplerle mücadeleyi de aralıksız devam ettiriyoruz. Akrep şikâyetlerinin geldiği bölgeler 10 günlük periyotlarla 2 kez ilaçlanıyor. Bugüne kadar birimimize bildirilen 20 adet akrep şikâyeti anında değerlendirilmiştir. Ayrıca, iklim koşulları göz önünde bulundurularak her an bu araç sayımızı artırma imkanımız var. Şu an her mahalle periyodik olarak 4 günde bir ilaçlanıyor. Yapılan bu çalışmalarımızı sürerken birimimize ve Belediye Alo 153'e bildirilen şikayetleri de anında değerlendiriyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber