'Avrupa böyle yüksek standartta kamp görmedi'

Hatay'a gelen Danimarka Büyükelçisi Ruben Madsen, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'e Suriyelilerin ağırlanması için oluşturulan kamptan duyduğu memnuniyetini ifade etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Madsen, "Daha önce böyle yüksek standartlarda kamp görmedik.? dedi.

TBMM'nin ?Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi' faaliyetleri çerçevesinde düzenlenen ?Göç Sempozyumu'na katılmak üzere Hatay'a gelen Danimarka Büyükelçisi Ruben Madsen, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Lekesiz, Sayın Büyükelçinin 2011 yılında da Hatay'a ziyarette bulunduğunu hatırlatarak, kendilerini sevgi, barış ve hoşgörü ili Hatay'da yeniden görmekten mutlu olduğunu söyledi.

Büyükelçi Madsen de ziyarette yaptığı konuşmada Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınma talep eden Suriyelilere gösterilen misafirperverlik için Vali Lekesiz'e teşekkür etti.

Madsen, ?Suriye'den gelenlere olan karşılamanız dünyanın takdirini topladı. Misafirler için hazırladığınız ortam bugüne kadar hazırlanmış en güzel ortam olarak Avrupa'nın beğenisini kazandı. Çünkü daha önce böyle yüksek standartlarda kamp görmedik.? şeklinde konuştu.

Lekesiz, ziyaret sonrasında konuğuna ilin zenginliklerini her yönü ile anlatan ?Hatay İl Yıllığı' kitabını hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber