4+4+4 eğitim sisteminde Sivas hazırlıklarını tamamladı

Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas'ta 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili çalışmayı tamamladıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kolat, il genelinde 463 okulun ilkokul, 186 okulun ortaokul, 9 okulun da imam hatip ortaokulu olarak belirlendiğini bildirdi.

Vali Kolat, valilikte düzenlediği basın toplantısında, 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili kanunun yürürlüğe girmesinin ardından okulların yeniden düzenlenmesiyle ilgili il genelinde yaptıkları çalışmaları tamamladıklarını açıkladı. Değişen okulların isimlerinin ülkemizde ilk defa Sivas'ta açıklandığını belirten Kolat, ?Yeni eğitim sistemi ülkemiz için daha da faydalı olacaktır.? dedi.

İlde eğitimin hangi okullarda nasıl yapılacağının belirlendiğini ifade eden Vali Kolat, okulların düzenlenmesi sırasında komisyonlar oluşturulduğunu kaydetti. Okulların fiziki şartları, okullar arasındaki mesafeler, öğrencilerin ve velilerin tercihleri dikkate alınarak yeni düzenlemelerin yapıldığını anlatan Kolat, bu düzenlemelerin herkesi memnun etmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Kolat, çalışmalar hakkında şunları söyledi: ?Yapılması ve olması gereken konuda arkadaşlarımız büyük titizlikle, kamuoyundan gelebilecek talep ve baskıları da göz önünde bulundurarak bir çalışma yaptı. O çalışma doğrultusunda biz bu tespitlerimizi yaptık. Bu çalışmalarımız sonunda il genelinde 463 okulumuz ilkokul, 186 okulumuz ortaokul, 9 okulumuz da imam hatip ortaokulu oldu. Merkezde de 128 okulumuz ilkokul, 68 okulumuz ortaokul, 2 okulumuz da imam hatip ortaokulu olarak düzenlendi. Biraz da okul değişikliği oldu, sınıf değişikliği oldu.?

Uygulamada yaş grubu açısından da değişiklikler olduğunu anlatan Kolat, 66 ayı tamamlayan tüm çocukların okul kayıt işlemlerinin e-okul sistemi üzerinden yapılacağını, 60-66 ay arasındaki çocukların kayıtlarının ise velisinin yazılı isteğiyle gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Değişiklik yapılan okulların fiziki şartları elverdiği takdirde yapılacak değişikliklere de değinen Kolat, ?Yeni düzenleme ile ilkokul ortaokul ve liselerimiz, fiziki şartlar elverdiği takdirde bağımsız olarak hizmet vereceklerdir. Yani, geçmiş yıllarda bilirsiniz ilkokul, ortaokul, lise şeklinde bağımsız olarak devam ediyordu. Yine ona benzer bir sistemle fiziki şartlar elveriyorsa yine ilkokul ayrı ortaokul ayrı lise ayrı olarak hizmet verecektir. Ancak fiziki şartlar elvermiyorsa ortaokul ve ilkokul müştereken veya ortaokul ve lise müştereken aynı çatı altında hizmet verebilecektir.? ifadelerini kullandı.

Toplantıda Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber