CHP'li Acar, turist kazalarını Meclis gündemine taşıdı

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, yaz turizm sezonunda Antalya bölgesinde meydana gelen turist kazalarını TBMM gündemine taşıdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili Gürkut Acar, aktif turizm sezonunda turist taşıyan otobüslerin kaza yapması ve turist ölümlerinin ülke tanıtımına verdiği zarar hususunda, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yazılı cevaplaması için Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Bazı turizm seyahat acentelerinin, Antalya bölgesinde turist taşıyan otobüs şoförlerini sigortasız ve günlük 16 saatin üzerinde çalışamaya zorladığını belirten Acar, buna bağlı olarak turist taşıyan otobüs şoförlerini yolda uyuması sonucu kaza yaparak turistlerin can kaybına neden olduğunu söyledi.

Aktif turizm sezonunun başlaması ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın turist taşıyan araçların muhtemel kaza yapmalarını önlemeye yönelik bir çalışmaları olup olmadığını soran Acar, Antalya'ya 3 bin kilometre uzaktan tatile gelen bir turistin Antalya Havalimanı'na indikten kısa süre sonra kaza yaparak hayatını kaybederek cesedinin ülkesine gönderilmesinin, Türk turizmi adına üzüntü verici olduğunu kaydetti. Acar, "Türk turizminin gözbebeği Antalya'da turist taşıyan otobüslerin kaza yapması sonucu yabancı konuklar hayatlarını kaybediyor. Bu da Türk turizmine balta vuruyor. Bakanlığın, turist taşıyan araçları yol kontrolleriyle denetlemesini istiyoruz. Tur otobüslerinde korsan ve kaçak şoför çalıştırılmamasını istiyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber