SPK haftalık bülteni

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Garanti Emeklilik ve Hayat AŞ'nin 100 milyon lira başlangıç tutarlı, Kamu ve Özel Sektör Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu'nun kuruluşuna izin verilmesi talebini olumlu karşıladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 22:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SPK Haftalık Bültenine göre, Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'nin portföy işletmeciliği faaliyet izni verilmesi talebini olumlu karşılayan Kurul, Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'nin portföy işletmeciliği faaliyet izni verilmesi talebinin olumlu karşılanmasını kararlaştırdı.

Garanti Emeklilik ve Hayat AŞ'nin 100 milyon lira başlangıç tutarlı, Kamu ve Özel Sektör Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu'nun kuruluşuna izin verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verildi.

20 milyon lira kayıtlı sermaye tavanı içinde 5 milyon lira başlangıç sermayeli İnfo Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ unvanlı bir girişim sermayesi yatırım ortaklığının kuruluşuna ilişkin esas sözleşmenin uygun görülmesi talebi de uygun bulundu.

-Suç duyuruları-

"www.optionfair.com, www.optionrally.com, www.tradesmarter.com, www.vopsiyon.com ve www.multiyatirim.com" internet adreslerinde sunulan ürün ve hizmetlerin incelenmesi sonucunda, söz konusu internet sitelerinin içerik sağlayıcıları hakkında, "İnternet sitesinde ikili opsiyon adı altında sunulan ürün ve hizmetler" nedeniyle suç duyurularının yapılmasına karar verildi.

-İdari para cezaları-

Kurulun 2012/7 sayılı Haftalık Bülteni'nde yayımlanan 16 Şubat 2012 tarihli kararı uyarınca, Berdan Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında yapılan inceleme sonucunda, 4 Nisan 2011 tarihinde alınan, ortaklardan 18 milyon 856 bin 122 liralık alacaktan vazgeçme kararının ve yapılan işlemlerin, 8 gün gecikmeyle kamuya açıklanması nedeniyle idari para cezasının uygulanması kararlaştırıldı.

Can Uluslararası Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik AŞ hakkında yapılan inceleme kapsamında da, şirket ile iki kişiye 17 bin 170 lira idari para cezasının uygulanmasına karar verildi.

Kurul, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Esas Sözleşme Değişiklikleri ile Gürocak Plastik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Halka Açılma Amacıyla Esas Sözleşme Değişiklikleri'ni de uygun buldu.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ ile Gürocak Plastik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin kayıtlı sermaye sistemine giriş başvurularını uygun gören Kurul, Taç Yatırım Ortaklığı AŞ ile Atlantis Yatırım Ortaklığı AŞ'nin kayıtlı sermaye tavan artırım başvurularını da uygun buldu.

UniCredit Menkul Değerler AŞ'nin sermaye piyasası faaliyetlerinin kendi talebi üzerine 15 Haziran 2012 tarihinden itibaren geçici olarak durdurulmasına karar verildi.

-Diğer başvurular-

İnfotrend B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı AŞ'nin menkul kıymetler yatırım ortaklığı statüsünden çıkılması kapsamında esas sözleşmesinde çeşitli değişiklikler yapılarak faaliyet konusunun ve faaliyet konusu değişikliğine paralel olarak ticaret unvanının "Ansa Yatırım Holding AŞ" şeklinde değiştirilmesine izin verilmesi talebine ilişkin olarak da, şirketin yatırım ortaklığı statüsünden çıkarılması ve esas sözleşmesinin menkul kıymetler yatırım ortaklığı faaliyetini kapsamayacak şekilde tadiline onay verilmesi talebi olumlu karşılandı.

Esas sözleşme değişikliklerinin genel kurulda onaylanarak tescil edilmesi durumunda şirketin portföy işletmeciliği yetki belgesinin iptal edilmesi kararlaştırıldı.

Pay sahiplerinin ayrıntılı olarak bilgilendirilmelerini teminen dönüşüm raporunun ve genel kurula katılıp dönüşüme ilişkin esas sözleşme değişikliklerine olumlu oy kullanan Ortaklar dışındaki tüm ortakların sahip oldukları payların 1,27481 lira üzerinden satın alınmasına ilişkin süreçle ilgili bilgileri içeren bilgi formunun genel kurul toplantısından önceki 15 gün boyunca yapılacak özel durum açıklaması ile yatırımcılara duyurulması gerektiği hususunda şirketin bilgilendirilmesine karar verildi.

Taç Yatırım Ortaklığı AŞ'nin menkul kıymetler yatırım ortaklığı statüsünden çıkılması kapsamında esas sözleşmesinde çeşitli değişiklikler yapılarak faaliyet konusunun ve faaliyet konusu değişikliğine paralel olarak ticaret unvanının

"Dagi Yatırım Holding AŞ" şeklinde değiştirilmesine izin verilmesi talebine ilişkin olarak, şirketin yatırım ortaklığı statüsünden çıkarılması ve esas sözleşmesinin menkul kıymetler yatırım ortaklığı faaliyetini kapsamayacak şekilde tadiline onay verilmesi talebi olumlu karşılandı.

Esas sözleşme değişikliklerinin genel kurulda onaylanarak tescil edilmesi durumunda şirketin portföy işletmeciliği yetki belgesinin iptal edilmesine karar verildi.

Pay sahiplerinin ayrıntılı olarak bilgilendirilmelerini teminen dönüşüm raporunun ve genel kurula katılıp dönüşüme ilişkin esas sözleşme değişikliklerine olumlu oy kullanan Ortaklar dışındaki tüm ortakların sahip oldukları payların 2,3158lira üzerinden satın alınmasına ilişkin süreçle ilgili bilgileri içeren bilgi formunun genel kurul toplantısından önceki 15 gün boyunca yapılacak özel durum açıklaması ile yatırımcılara duyurulması gerektiği hususunda şirketin bilgilendirilmesi kararlaştırıldı.

Atlantis Yatırım Ortaklığı AŞ'nin menkul kıymetler yatırım ortaklığı statüsünden çıkılması kapsamında esas sözleşmesinde çeşitli değişiklikler yapılarak faaliyet konusunun ve faaliyet konusu değişikliğine paralel olarak ticaret unvanının "Atlantis Yatırım Holding AŞ" şeklinde değiştirilmesine izin verilmesi talebine ilişkin olarak, şirketin yatırım ortaklığı statüsünden çıkarılması ve esas sözleşmesinin menkul kıymetler yatırım ortaklığı faaliyetini kapsamayacak şekilde tadiline onay verilmesi talebi olumlu bulundu.

Esas sözleşme değişikliklerinin genel kurulda onaylanarak tescil edilmesi durumunda şirketin portföy işletmeciliği yetki belgesinin iptal edilmesine karar verildi.

Pay sahiplerinin ayrıntılı olarak bilgilendirilmelerini teminen dönüşüm raporunun ve genel kurula katılıp dönüşüme ilişkin esas sözleşme değişikliklerine olumlu oy kullanan Ortaklar dışındaki tüm ortakların sahip oldukları payların 1,0292 lira üzerinden satın alınmasına ilişkin süreçle ilgili bilgileri içeren bilgi formunun genel kurul toplantısından önceki 15 gün boyunca yapılacak özel durum açıklaması ile yatırımcılara duyurulması gerektiği hususunda şirketin bilgilendirilmesine hükmedildi.

Kurul, Eczacıbaşı Portföy Yönetimi AŞ'nin sermayesinin 3 milyon liradan 886 bin 10 liraya indirilmesi ve eş zamanlı 2 milyon 113 bin 990 lira artırılarak 3 milyon liraya çıkarılmasına ilişkin başvurusunu da olumlu karşıladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber