Kimse Yok Mu Derneği'nden Somalili öğrencilere karne hediyesi

Kimse Yok Mu Derneği tarafından Türkiye'ye getirilen ve Kayseri'de eğitimlerine devam eden Somalili öğrencilere karne hediyesi verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lise öğrenimi için Türkiye'ye getirilen öğrencilerden 15'i Kayseri Özel Kılıçaslan Lisesi'nde yerleştirildi. Somalili öğrenciler ilk dönem Türkçe öğrendi. İkinci dönemde ise lise dersleri gördü ve başarılı olanlar karne almaya hak kazandı. Öğrencilerin Türkiye'deki eğitimlerine katkıda bulunan Kimse Yok Mu Derneği, öğrencilere karne hediyesi verdi.

Derneğin Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu üyeleriyle yemekte bir araya gelen öğrencilere, saat hediye edildi. Lider Restoran'daki programda konuşan Dernek Başkanı Abdurrahman Haskaraman, Türkiye'de yetişen bu öğrencilerin, ülkelerinin makus talihini değiştirmek için çalışacaklarını söyledi.

Öğrenciler için "Somali'nin Türkiye'ye gelen önden giden atlıları" tabirini kullanan Haskaraman, ?Bu öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde Türkiye sevdalısı bireyler olarak hizmet edeceklerine inanıyoruz. Biz de dernek olarak Somali'ye yardımlarımızı sürdüreceğiz.? dedi.

Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül de öğrencilerin hızlı bir şekilde Türkçe öğrendiklerini belirterek, ?Türkiye'ye ve eğitimimize çabuk uyum sağladılar.? diye konuştu.

Açıklamaların ardından program, öğrencilerle dernek yöneticilerinin hatıra fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber