Kanalda boğulan depremzede çocuğun karnesi sırasına bırakıldı

Van depreminin ardından geldiği Antalya'da, yüzmek için girdiği sulama kanalında boğularak hayatını kaybeden 12 yaşındaki depremzede çocuğun karnesi sırasına bırakıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şafak Mahallesi'ndeki sulama kanalına yüzmek için giren ve boğularak hayatını kaybeden 12 yaşındaki depremzede Fırat Güneş'in, Şahinevler İlköğretim 6. sınıfındaki sırasına öğretmenleri tarafından çiçek ve fotoğrafı konuldu. Karneleri dağıtan sınıf öğretmeni Selin Tuğba Ünal, duygusal anlar yaşadı. Öğrencilerin isimlerini tek tek okuyarak karneleri dağıtan Ünal, Fırat Güneş'in karnesini ise sırasına bıraktı.

Güneş'in, depremzede bir öğrenci olduğunu ve 3 ay önce geldiğini söyleyen öğretmen Ünal, herkesin onu çok sevdiğini söyledi. Konuşmakta zorlanan Ünal, ?Fırat'a Allah'tan rahmet diliyorum. Fırat çok iyiydi. İyi bir öğrenciydi. Olayı duyunca şaşırdık. Hepimiz çok üzüldük. Bugün karnesini verecektik ancak olmadı. Üzgünüz. Sözler ağzımdan çıkmıyor. Dilim bağlanmış durumda. Arkadaşlarıyla birlikte anıyoruz. Karnesini de oturduğu sıraya koyduk.? diye konuştu.

Fırat Güneş'in sıra arkadaşı Rukiye Gökal da boğulma olayının haberini arkadaşının yengesinden aldığını söyledi. Fırat'ı çok sevdiğini, zaman zaman da aralarında tartışma olduğunu söyleyen Gökal, arkadaşının hayatını kaybetmesinden dolayı üzüldüğünü söyledi.

Öte yandan, Adli Tıp Kurumu morgunda otopsi işlemleri devam eden Fırat Güneş'in cenazesinin, bugün defnedilmek üzere ailesi tarafından memleketi Van'a gönderileceği öğrenildi. Ailesi, Fırat Güneş'in karnesini ise okul müdüründen alarak evlerine gitti.

Antalya'da dün meydana gelen olayda, 12 yaşındaki Fırat Güneş, yüzmek için girdiği sulama kanalında boğulmuş, doktorlar tarafından 30 dakika boyunca yapılan kalp masajına rağmen hayatını kaybetmişti. Güneş, Van'da yaşanan depremin ardından ailesiyle birlikte Antalya'ya yerleşmişti. Altı kardeşi olan Güneş'in ailesi yevmiyecilik yaparak geçimlerini sağlıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber