Doğuştan omurilik felçli olan Pınar, karnesini ağlayarak aldı

Kırşehir'de doğuştan omurilik felçli olan engelli 12 yaşındaki Pınar İnce, karne ve teşekkür belgesini öğretmeninin elinden ağlayarak aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Süleyman Türkmani İlköğretim Okulu 6. sınıfında okuyan 12 yaşındaki Pınar İnce, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan projeyle evinde eğitim alıyordu.

Ülke genelinde karne sevincini yaşanırken, evde eğitim gören Pınar'ın Yenice Mahallesi'ndeki evine Okul Müdürü Mevlüt Çetiner ve sınıf öğretmeni Şerif Talas, geldi. Pınar'a karnesi ve teşekkür belgesi verildi.

Çetiner, okuldan 5 branş ve 1 sınıf öğretmeninin haftalık ders programı çerçevesinde eve giderek ders verdiğini anlattı.

Pınar'ın çok çalışkan ve başarılı bir çocuk olduğunu ifade eden Çetiner, şunları kaydetti: ''Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda Pınar İnce okulumuzun öğrencisi olarak 3 yıldır evde eğitime devam etmektedir. 1. kademede velilerimiz bizzat kendileri çocuklarını getirip götürmüşlerdir. Daha sonra okulumuz öğretmenleri bizzat eve gelerek Pınar'ın eğitim ve sınavlarını burada yapmışlardır. Pınar, okumada hiç bir engeli olmayan, verilen ödevleri zamanında yapan, ilgili ve alakalı bir öğrencimizdir.''

Pınar'ın annesi Necla İnce de evde eğitim hizmetini başlatan Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ederek, son 3 yıla kadar kucaklarında çocuklarını okula götürdüklerini, daha sonra bu hizmetin başlatılmasıyla birlikte kızının evde eğitim almaya başladığını söyledi.

İnce, ''Evde eğitim hizmetini başlatanlara çok teşekkür ediyorum. Ben çalışan bir anneyim. Çocuğumun evde eğitim alması ile bize büyük katkı sağlandı. Son 3 yıla kadar kucağımızda çocuğumuzu okula götürüp getiriyorduk.'' dedi.

Okul Müdürü Çetiner ve sınıf öğretmeninin karne ve teşekkür belgesini vermesi sırasında duygulanan Pınar İnce, gözyaşlarını tutamadı. Annesi tarafından sakinleştirilen Pınar, duygularını şöyle ifade etti: ''Böyle bir proje için ve teşekkür aldığım için çok mutluyum. Müdürümüze ve sınıf öğretmenime teşekkür ediyorum. 1 yıl boyunca eğitimim çok güzel geçti.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber