Sanayiciye sera gazı bilgilendirmesi

Türkiye'nin ilk ve en büyük organize sanayi bölgesi olan Bursa TSO Organize Sanayi Bölgesi'nin işadamları ve sanayicilere yönelik bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

25 Nisan 2012'de yürürlüğe giren ?Sera Gazı Emisyonlarının Takibi' hakkındaki yönetmelik Bursa TSO OSB'nin düzenlediği bilgilendirme toplantısında anlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanlarının sunumlar yaptığı programda, Türkiye'de iklim değişikliği politikaları, uluslararası müzakerelerde alınan yol, sera gazı emisyonlarının kaynakları ve mücadele yöntemleri ile mücadele araçlarından biri olan karbon ticareti ve bu ticarette Türkiye'nin geldiği nokta firma temsilcileriyle paylaşıldı.

Sanayi kuruluşlarının söz konusu yönetmeliğin uygulanmasına hazırlıklı olmaları gerektiğinin ifade edildiği toplantıda, sürecin altyapısının oluşturulmasına ilişkin çalışmalar katılımcılarla paylaşıldı.

Sanayi kuruluşlarını yakından ilgilendiren yönetmelik; sera gazı emisyonlarının ölçülebilir, raporlanabilir ve doğrulanabilir olmasını gerektiriyor. Belirli büyüklükteki sanayi tesislerine 2015'ten itibaren her yıl zorunlu olarak sera gazı emisyonlarına ilişkin raporlama zorunluluğu getiren yönetmelik, raporların Bakanlığa gönderilmeden önce Bakanlıkça yetkilendirilmiş doğrulayıcı kuruluşlar tarafından doğrulanmasını da kapsıyor.

Özel sektörün dünyada şekillenmekte olan iklim değişikliği rejimini yakından takip ederek, bu rejime bağlı oluşan ekonomik dönüşümün getirdiği risklere karşı gerekli önlemleri almasının vurgulandığı bilgilendirme toplantısında, oluşan fırsatları zamanında kullanılmanın hayati öneme sahip olduğu aktarıldı.

İklim değişikliği stratejileri ve karbon yönetiminin rekabet avantajı sağlayan yeni faktörler olarak gelişmiş ve gelişmekte olan pazarlarda kendini hissettirdiği belirtilirken, dünya pazarında rekabet eden Türk özel sektörünün de bu değişim içerisinde yer alarak zamanında gerekli adımları atmasının, hızla kabuk değiştiren günümüz iş dünyasında önemli bir zorunluluk olduğu dile getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber