BDP'li Tan: Kürt sorununun çözümü için müzakerenin başlaması olumlu

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Çok geç kalınmış olsa bile bugüne kadar yapılması gerekenler yapılmamış olsa bile geldiğimiz noktada bugün itibarıyla bu diyalog ve müzakerenin başlaması olumludur." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tan, Meclis'te CHP'nin çözüm süreci ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. CHP'nin 'Kürt sorunu' için ortaya attığı çözüm süreciyle ilgili olarak görüşlerini dile getiren Tan, "TBMM'nin çatısı altında siyasi partiler iktidarıyla muhalefetiyle bu konuyu görüşmek mecburiyetindedir. Bu konunun çözülebilmesi için bütün diyalog kapılarının açık olması gerekmektedir. Hem meclisin içerisinde bir uzlaşma gerekmektedir. Hem de meclis dışında bu sorunun çözümüne katkı sunacak kanaat önderleri, akil insanlar, hakikat komisyonu adına ne derseniz deyiniz bu çevrelerin de devreye girmesi gerekmektedir. Çünkü bu sorun Türkiye'nin en büyük sorunudur. En az 100 yıllık bir geçmişe sahiptir." değerlendirmesinde bulundu.

Son 30 yılda çok büyük bedeller ödediklerini ve ödemekte olduklarını söyleyen Tan, "Çok geç kalınmış olsa bile bugüne kadar yapılması gerekenler yapılmamış olsa bile geldiğimiz noktada bugün itibarıyla bu diyalog ve müzakerenin başlaması olumludur. Ancak bu müzakerelerin hedefinden sapmaması doğru bir zeminde gitmesi ve sonuca ulaşması mecburiyeti vardır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber