Sivas'ta araç filosu hizmet için yürüdü

Sivas Belediyesi, 2009-2012 yılları arasında aldığı 135 hizmet aracını Huzur Mahallesi'nde bulunan Türkistan Caddesi üzerinde yapılan programla tanıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, belediye hizmet araçlarının tanıtım töreninde yaptığı konuşmada ?Bu araçlar, halkımıza hizmet içindir.? dedi. Program, Sivas Belediye Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp yaptığı konuşmada, açık, şeffaf, dürüst ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışı ile çalışacaklarının sözünü verdiklerini söyledi.

Ürgüp, şöyle konuştu: ?Bugün bu programı yapma amacımız, Sivas Belediyesi olarak bugüne kadar neler yapıldığının görülmesi içindir. Göreve geldiğimiz 2009 yılında belediye araçlarının tamamı hurda denilecek durumdaydı. Bu işler, biz göreve gelene kadar kiralama yönetimiyle yapılıyordu. O dönemde araçlarımız eski olduğu için bakımları da zordu. İhtiyacımız olan tüm araçları satın alabilecek güçteyiz artık. Ama aracı siz aldığınızda personeli de ayarladığınızda işlerinize göre yapınızı ve işleyişi ortaya koyabiliyorsunuz.?

Göreve geldikleri 2009 yılından bugüne kadar başta yükleyici, greyder, kamyon, cenaze nakil aracı, itfaiye aracı, binek araç, asfalt makineleri, vidanjör, otobüs ve diğer hizmet araçları olmak üzere 135 araç aldıklarını belirten Başkan Ürgüp, ?Bunların toplam maliyeti belediyemize 13 milyon 500 bin, Özbelsan AŞ'ye ise 3 milyon 500 bin lira olmak üzere toplamda 17 milyon liradır. Belediyemiz bu manada belki de Türkiye'de pek çok belediyede olmayan araç parkına sahip olmuştur. Bu araçlar halkımız içindir. Halkımıza hizmet içindir.? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde kurban kesildi. Tanıtım konvoyunda bulunan araçların üzerinde ?Kadim Türk Şehri Sivas, Tarihiyle buluşuyor, Araçlarımız Şehrimize Hayırlı Olsun, Yenilenen Sıcak Çermik Hizmetinizde? gibi belediyenin yapmış olduğu hizmetleri anlatan pankartlar yer aldı. Türkistan Caddesi'nden hareket eden araçlar, şehrin ana arterleri üzerinden şehri turlayarak Sivas Belediyesi Makine İkmal Tesisleri'ne döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber