Bağcılar'da 'Kiraz Bahçesi Şenliği'

Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel Kiraz Bahçesi Şenliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımı ile başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kiraz ağaçlarına hayran kalan Kadir Topbaş, "Çocuklarımız kirazı çarşıda pazarda veya ders kitaplarında değil dalında da görüyorlar. Bu doğanın güzelliklerinin yansımasıdır." dedi.

5.'si düzenlenen geleneksel Kiraz Şenliği'nin açılışında Kadir Topbaş'ın yanı sıra Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul da hazır bulundu. Şenlik alanına gelen Topbaş ve Çağırıcı, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Topbaş, şenlik alanında bulunan halk oyunları ekibiyle de halaya durdu.

Şenlikte vatandaşlara seslenen Topbaş, Bağcılar Belediye Başkanı'na teşekkür ettiğini söyledi. 'Kirazlı' denilen bölgede kiraz bahçesinin oluşturulduğunu ve bölgede hep beraber piknik yapıldığını vurgulayan Topbaş, ?Çocuklarımız kirazı çarşıda pazarda veya ders kitaplarında değil dalında da görüyorlar. Bu doğanın güzelliklerinin yansımasıdır.? ifadelerini kullandı. Topbaş, ayrıca bahçede bulunan her ağacın farklı türde ve farklı tatta olduğunu söyledi.

Kiraz bahçesi şenliği hakkında basın mensuplarına açıklama yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise İstanbul'un en büyük ilçesi olan Bağcılar'da geçmişte her türlü meyvenin yetiştiğini ancak zamanla ekonomik nedenler ve göç yüzünden bu bahçelerin kaybolduğunu belirtti. Çağırıcı,?Maalesef o günleri geri getiremeyiz ama nostalji amaçlı piknik alanları oluşturabiliriz dedik.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber