Kamalak: Batı Türkiye'yi Suriye üzerinden İran'la karşı karşıya getirmek istiyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Batılı ülkelerin Türkiye'yi Suriye üzerinden İran'la karşı karşıya getirmek istediklerini kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saadet Partisi köy ve mahalle sandık başkanları toplantısı, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde yapıldı. Toplantıya katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ülkenin problemlerini bildiklerini, işsizlik, terör, gelir dağılımındaki adaletsizlikler gibi sorunların çözüm adreslerinin kendileri olduğunu söyledi.

Kamalak, iktidar partisiyle aralarında yön farkı olduğunu belirterek, AK Parti'nin ülkeyi haçlı birliğine dahil etmeye çalıştığını, kendilerinin Saadet Partisi olarak İslam birliğinden yana olduklarını savundu. Ortadoğu ve İslam aleminin ateş çemberi içinde olduğunun altını çizen Kamalak,1,5-2 milyona yakın insanın Irak'ta hayatını kaybettiğini kaydetti.

Memura verilen 4+4'lük zam oranını da eleştiren Kamalak, kendilerinin koalisyon hükümeti oldukları dönemde bile, yüzde 50 zam yaptıklarını söyledi. Diğer taraftan, cari açığın Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesinde olduğunu ileri süren Kamalak, borçlanmanın da yine Cumhuriyet tarihinin zirvesinde olduğunu iddia ederek, yeni doğan çocuğun bile 7 bin 250 dolar borçla dünyaya geldiğini savundu. Yabancılara toprak satışını da eleştiren Mustafa Kamalak, bunun ileride sorunlara neden olacağını öne sürdü. Suriye konusuna da değinen Kamalak, Batılı ülkelerin Türkiye'yi Suriye üzerinden İran'la karşı karşıya getirmek istediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber