'Öğrenciler tacize uğruyor' dedi yetkililere yüklendi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Rıdvan Demirtaş, üniversitenin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, ?Öğrenciler 25 kişilik otobüslere 50 kişi biniyor. Tacize uğrayanlar oluyor.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 22:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 1. mezuniyet töreni yapıldı. Üniversite Spor salonunda yapılan programa Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, İl Garnizon Komutanı Albay Turhan Talu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, görevliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Öğrenci Konseyi Başkanı Rıdvan Demirtaş, öğrencilerin bir çok sorun yaşadığını belirterek, kentin ileri gelenlerinin üzerine düşeni yapmadığını iddia etti.

Demirtaş, geçtiğimiz yıllarda bazı öğrencilerin zarar gördüğünü, silahla yaralandığını belirterek, ''Bu yıl ise Doğuş Çay İlköğretim Okulu öğrencileri ulaşım ve taciz sorunu yaşıyor. 25 kişilik otobüslere öğrenciler 50 kişi binmek zorunda kalıyor. Tacize uğruyor. Yetkililerden çözüm istememize rağmen çözüm bulunmadı. Belediye Başkanı Halil Bakırcı, benim örnek aldığım kişidir. Ondan bu soruna çözüm bulmasını istiyorum.'' dedi.

Çanakkale Şehitliği'ne gitmek istediklerini, ancak okul yönetiminin buna izin vermediğini iddia eden Demirtaş, ''Anzaklar ataları için 35 saatlik yoldan uçakla geliyor. Ama biz ecdadımızın yanına gidemedik. Bizi bekliyorlardı, onlara gidemedik. Bize 'Ne işiniz var' denildi. Onlara hakkımızı helal etmiyorum.'' diye konuştu.

?ÜNİVERSİTELERDE HERKES KONUŞABİLMELİ ANCAK NEREDE DURACAĞINI DA BİLMELİ?

Törende konuşan Rektör Yılmaz ise kaliteli eğitim, öğretim vermeyi amaçladıklarını, bunun için hizmetlisinden en üst kademeye kadar herkesin üzerine düşeni yaptığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, üniversiteye adını verdiği için teşekkür eden Yılmaz, ''Başbakanımıza özellikle üniversiteleri demokratik ortama taşıdığı için teşekkür etmek istiyorum. Zira herkes burada kardeşçe fikrini, zikrini açıkça ifade edebiliyor. Bu, büyük bir başarıdır. Bu başarının alkışlanması gerekir. Millet olarak biz buna muhtaçtık. Üniversitelerde herkes konuşabilmeli, fikrini söyleyebilmeli. Ancak nerede durması gerektiğini de bilmeli. Üniversitemizin toplam öğrenci sayısı 12 bin, yaklaşık 600 öğretim elemanı görev yapmaktadır. Bu kadar yoğun nüfus bir yerde olunca zaman zaman sorunlar olabilir. Ancak 2011-2012 öğretim yılında bir öğrencimizin burnu kanamamıştır.'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi logo yarışmasını kazanan İstanbul Kağıthane Kaymakamı Akın Varıcıer'e hediyesi ve plaket verildi. Tören, dereceye giren öğrencilere ödül verilmesinin ardından, öğrencilerin kep atma töreni ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber