Türk Okullarında okuyan öğrenciler Hak-İş'i ziyaret etti

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından organize edilen Türkçe Olimpiyatları'na katılan bir grup öğrenci, Hak-İş Konfenderasyonu'nu ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 22:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hak-İş Konfederasyonu'nun Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ziyarette öğrenciler, üyelere kendi dallarında performanslarını ortaya koydu.

Hak-İş Konfederasyon Başkanı Mahmut Arslan, gittiği ülkelerde bulunan Türk okullarını ziyaret ettiğini belirterek, ?Bu proje insanlık için bir övünç kaynağıdır. Bu gençler ileride kendi ülkelerinde iyi noktalara gelecek ve büyük başarılara imza atacaktır. Bu öğrencileri burada gördüğümüz için mutluyuz. Bu projede emeği geçen başta Hocaefendi olmak üzere, herkese teşekkür ediyoruz. Bizlerin yükünü hafifletti. Bizim gereken katkıyı vermemiz gerekiyor.? dedi.

Arslan, ?Bu projede herkes kendi ülkesinde kendi dilinde eğitim görüyor. Yani emperyal bir proje değil. Zaten aileler hocalarınıza güvendiği için sizleri Türkiye'ye kadar gönderdiler. İlerleyen yıllarda aileleriniz de Türkiye'ye getirmek gerekiyor.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber