TÜBİAD heyeti ETSO'yu ziyaret etti

Tüm Bilim insanları ve Akademisyenler Derneği (TÜBİAD) üyeleri, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik'i ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziyarette, TÜBİAD İstişare Kurulu Başkanı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi, İnşaat ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Şahin, Başkan Yücelik'e, 2011 yılında kurulan ve 400 üyesi bulunan dernekleri hakkında bilgi verdi. Amaçlarının üniversite- sanayi entegrasyonunu sağlamak, bilim insanlarıyla sanayicinin koordineli bir şekilde çalışmasını temin etmek olduğunu belirten Prof. Dr. Bahri Şahin, Türkiye'nin meselelerine bilimsel açıdan bakmak ve çözüm üretmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Yarın İl Özel İdaresi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilecek TÜBİAD 1. Erzurum Bölge Toplantısı'nda, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekileceğini kaydeden Prof. Dr. Bahri Şahin, toplantıda farklı önerilerin dile getirileceğinin altını çizdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik de ülke meselelerinin masa başında oturarak değil, sahaya inilerek çözüme kavuşturulacağına dikkati çekerek, bu amaçla yola çıkan TÜBİAD'a başarılar diledi. Türkiye'de kalkınma için zihniyet devrimine ve üretim seferberliğine ihtiyaç olduğunu anlatan Başkan Yücelik, bu yönde çaba gösteren herkese sonuna destek verdiklerini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber