Fethiye'de denizden çanak anten bile çıktı

Fethiye Belediyesi tarafından Çevre Haftası nedeniyle deniz dibi temizliği çalışması yapılarak çıkartılan atıklar sergilendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizden çıkarılanlar arası çanak anten bile olduğunu gören vatandaş ve turistler sergiyi hayretle izledi.

Fethiye Belediyesi Çevre Mühendisliği, Deniz Ticaret Odası ve TURMEPA Derneği tarafından Çevre Haftası nedeniyle düzenlenen deniz dibi temizliği Fethiye Kordon Boyu'nda Belediye Çay Bahçesi önünde yapıldı. Gönüllü dalgıçlar Turgut Alpuan ve Salim Bayramoğlu'nun deniz dibinde yaptığı yaklaşık 20 dakikalık çalışma sırasında deniz dibinden uydu anteni, kamyon lastiği, tencere, plastik sandalyeler ve hemen her gün kullanılan çeşitli eşyalar çıktı. Turistlerin de ilgiyle izlediği çalışma sırasında bir tekne aniden kıyıya yanaşınca deniz dibindeki dalgıç Turgut Alpuan, ani bir refleksle olası bir kazadan kurtuldu. Deniz dibinden çıkartılan malzemeler belediye çay bahçesi önünde sergilenirken, turistler bu malzemelerin fotoğraflarını çekip, yakından incelediler.

Fethiye Belediyesi Çevre Mühendisi Selver Hatice Kabak, TURMEPA Sorumlusu Ersin Özer, Çevre Haftası nedeniyle kirliliğe dikkat çekmek, denizlere katı atıkların atılmamasını sağlamak için bilinçlendirme çalışması yaptıklarını, deniz dibinden çıkan maddelere bakıldığında yine insanlar tarafından atıldığını gördüklerini, bu duruma üzüldüklerini söylediler. Gönüllü dalgıç Turgut Alpuan da hemen her yıl bu çalışmaya sadece kendisinin katıldığını, diğer dalgıçların da bu etkinliğin içerisinde yer almaları gerektiğini belirterek, "Tüm dalgıçlar bir arada olsak kordon boyundaki deniz dibini rahatlıkla temizleyebiliriz. Fethiye Belediyesi'nin arıtma sistemi yaptırmış olması deniz kirliliği boyutunu azaltmıştır ancak biz insanlar kullandığımız eşyaları denize atmamalıyız. Bu etkinlikte bu bilinci vermeye çalışıyoruz" dedi.

Etkinliği izleyen turistler ise "Böyle deniz dibi temizleme çalışmalarının çevre değerlerini korumada etkili olacağına inanıyoruz. Deniz dibinden çıkanları görünce şaşırmadık" dediler.

Vatandaşlar ise "Denizimizin içinden çıkanları görünce hayretle karşıladık. Başka deniz yok. Bu malzemeleri çöp yerine denize atmak denizi bilerek tahrip etmektir. Bu konuda yeni yasal düzenlemeler yapılmalıdır" diye konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber