Çelik: Milletle didişme günleri geride kaldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ara dönemlerde milletin değer yargıları ile oynandığını belirterek, ?O acı günler, o anlamsız günler, o milletle didişme, milletin değer yargılarını hiçe sayma günleri çok geride kaldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnşallah bir daha dönmemek üzere gitmiştir temennisinde bulunuyorum.? dedi.

Bakan Çelik, Bursa İmam Hatip Mezunları Derneği (BİHMED) tarafından düzenlenen organizasyonla, mezun olduğu Yıldırım İmam Hatip Lisesi'nde sınıf arkadaşları ile bir araya geldi. Programına biraz geç kalan Bakan Çelik, okula girişte sınıf arkadaşı olan şimdiki okul müdürü tarafından karşılandı. İçeride Bursa'daki imam Hatip Liseleri ile ilgili hazırlanan fotoğraf sergisini gezen Çelik, daha sonra öğrenim gördüğü sınıfa çıktı.

BAKAN ÇELİK'E SÜRPRİZ

Çelik, burada kendisi için hazırlanan sürprizle büyük şaşkınlık yaşadı. Sınıfta, birlikte okuduğu arkadaşları ile karşılaşan Çelik, şaşkınlığını gizleyemedi. ?Siz hepiniz nasıl bir araya geldiniz?? diye soran, arkadaşlarına tek tek sarıldı. Bakan Çelik'in okul numarası geç kaldığı için tahtaya yazıldı. Gördükleri karşısında gülmekten kendini alamayan Çelik, daha sonra okuduğu dönemde kullandığı sırasına tekrar oturdu. Bu sırada öğretmenleri Mustafa Türkmen'in de sınıfta olduğunu öğrenen Çelik, şaşkınlığını ?oooo? diyerek açığa vurdu.

?FARUK ÇELİK YİNE Mİ GEÇ KALDIN?

Ardından sırasından kalkan Çelik, sınıfa geç kaldığı için kendisine verilen ?Öğrenci Geç Kabul Kağıdı'nı da alarak öğretmeninin masasına gitti. Çelik, elini öptüğü öğretmenine geç kaldı kağıdını verdi. Bu sırada öğretmen Mustafa Türkmen'in ?Faruk Çelik yine mi geç kaldın?? demesi gülüşmelere neden oldu.

Öğretmen Mustafa Türkmen, Bakan Çelik'in talebeyken de çok çalışkan olduğunu şimdi de çok başarılı işlere imza attığını söyledi. ?Bizim millet olarak cesur devlet adamlarına değil, zeki devlet adamlarına ihtiyacımız var? diyen Türkmen, Bakan Faruk Çelik'in bu sınıfa girdiğini kaydetti.

BAKAN ÇELİK'E KARNE

Bakan Çelik, sınıf arkadaşları ile birlikte sıralara tekrar oturarak geçmiş günleri yeniden yaşadı. Bu sırada okul müdürü tarafından Bakan Çelik'e karne verildi. Karne'de ?Vefa duygusu pekiyi, ahlak pekiyi, çalışkanlığı pekiyi, dostluk pekiyi, Bursa'ya desteği pekiyi, Türkiye'ye desteği pekiyi, milli ve manevi değerlere bağlılığı pekiyi? yazması dikkat çekti.

Arkadaşlarına ve öğretmenine teşekkür eden Bakan Çelik, öğretmeninin oğlunun da bakanlığı bünyesinde Türk-İş Kütahya İl Müdürü olarak görev yaptığını hatırlattı.

Bakan Çelik, okulda yaptığı konuşmada, AK Parti hükümeti döneminde eğitime çok büyük yatırımlar yapıldığını, hayırseverin katkılarıyla da yatırımların hala devam ettiğini dile getirdi.

?MİLLETİN DEĞER YARGILARINI HİÇE SAYMA DÖNEMİ GERİDE KALDI, İNŞALLAH DÖNMEZ?

Milletin değer yargıları olduğuna dikkat çeken Bakan Çelik şöyle konuştu: ?Milletin değer yargıları ile oynamak, milletin değer yargılarını hiçe saymak, aslında milleti hiçe saymaktır. Maalesef bu ara dönemler de yaşandı. Ve bu okullar, bizim de mezun olduğumuz bu okullar çok acı günler yaşadı. Bunlara bizzat şahit olmuş bir siyasetçiyim. O acı günler, o anlamsız günler, o milletle didişme, milletin değer yargılarını hiçe sayma günleri çok geride kaldı. İnşallah bir daha dönmemek üzere gitmiştir temennisinde bulunuyorum. Bu okullarda bizim okullarımız, bütün okullar da bizim okullarımız. Bu birlik içerisinde nesillerimizin, değer yargılarımızın üzerine bina edilmiş bir eğitim sistemi ile dünyaya çok önemli mesajlar vereceğine, çok iyi yetişmiş bilim insanlarını dünyaya sunacağını inanıyorum."

Bakan Çelik'e burada, öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarının fotoğraflarının bulunduğu tablo hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber