Türk öğrenciler, yer altı enerjisiyle yollardaki buzlanmayı çözdü

Kenya'nın Başkenti Nairobi'de Lıght Academy Okulları'nın düzenlediği Golden Climate International Environmental Project Olympıad çevre proje yarışmasında İnegöl Özel Nilüfer Safvet Koleji, dünya ikinciliği ve dünya üçüncülüğü kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afrika'nın tek Çevre Olimpiyatı olan, Light Academy Scholls'un düzenlediği Golden Climate (Altın İklim) Olimpiyatı'na 18 ülkeden 100 proje katıldı. Yapılan ön elemeler sonucu 10 ülkeden 50 proje Kenya'da yapılan finallere katılmaya hak kazandı. Özel Nilüfer Safvet Koleji'nin 6. sınıf öğrencileri Alize Kahraman ve İzel Şenal, Eco Friendly Factory (Çevre Dostu Fabrika) projeleri ile gümüş madalya kazanıp dünya ikincisi oldu. 6. sınıf öğrencisi Mustafa Bayram, The Roads Will Not Freeze Over Thanks To Geothermal Energy (Jeotermal Enerji İle Yollar Buzlanmasın) adlı projesi ile bronz madalya kazanarak dünya üçüncülüğünü elde etti.

Önceki gün yapılan ödül törenine Dışişleri Bakanlığı Dış İşler Direktörü Lily Sambu, Nairobi Üniversitesi proje koordinatörü Dr Sebastian Waina, çok sayıda davetli ve öğrenci velileri katıldı. Alize Kahraman ve ve İzel Şenal, gümüş madalyalarını Light Acedamy Erkek Lisesi Müdürü Engin Gül'ün, Mustafa Bayram da bronz madalyasını Light Academy Mombasa Erkek Lisesi Müdürü Cemal Yavaş'ın elinden aldı.

Öğrencilerin hazırladığı Çevre Dostu Fabrika Projesi ile fabrikaların oluşturduğu sıcak duman, rüzgar ve güneş enerjisini kullanarak elektrik enerjisi üreten sistem fabrikanın elektrik ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabiliyor. 'Jeotermal Enerji İle Yollar Buzlanmasın' adlı proje ise yeraltına inildikçe artan sıcaklık enerjisini kullanarak yolların buzlanmasını önleyebiliyor.

Nilüfer Safvet Koleji Okul Müdürü Bayram Yayla proje ile ilgili şunları söyledi: ?Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bu başarılarından dolayı kutluyorum. Okul olarak öğrencilerimizin çok yönlü yetişmesi ve dünyayı tanıması bizim için çok önemli. Öğrencilerimizin öz güvenlerinin gelişmesi ve ilgi duydukları alanlarla ilgili çalışmalar yapması adına ulusal ve uluslararası tüm yarışmalara katılmaya özen gösteriyoruz. Kenya'da yapılan çevre Olimpiyatı da bunlardan biri. Öğrencilerimiz lise öğrencileri ile birlikte bu yarışmaya katıldılar. 6. sınıf öğrencileri olmalarına rağmen projelerini en güzel şekilde sunarak ülkemize madalya kazandırarak İnegöl ve Bursa'nın gururu oldular.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber