Batman'da sirk ve sokak gösterileri ilgiyle karşılandı

Mardin Gençlik ve Kültür Derneği'nin düzenlediği Uluslararası Mezopotamya Sirk ve Sokak Sanatları Festivali kapsamında 15 farklı ülkeden gençler, Batman'da sirk ve sokak sanatlarını halkla buluşturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman Valiliği'nin desteği ile Batman Gençlik ve Kültürevi'nin organize ettiği etkinlikte birbirinden renkli kostümler, akrobasi gösterileri ve müzikler eşliğinde Batman'da caddeleri turlayan değişik ülkelerden gelen sanatçılar, Atatürk Parkı'nda düzenledikleri gösterilerde halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Bu festival bünyesinde yurt dışından ve Türkiye'den gelen sokak sanatçıları çocuklara, gençlere ve yetişkinlere hayatları boyunca unutamayacakları bir gösteri izlettirdi. Top, ip, ateş, bisiklet cambazları, tahta bacaklar, top üstünde yürüyenler, sihirbazlar, sokak müzisyenleri, dansçılar, tiyatrocular, kukla oynatanlar, palyaçolar, Flamenko dansçıları ilginç gösterileri ile adeta Batmanlıları büyüledi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Mezopotamya Sirk ve Sokak Sanatları Festivali, 20 gün boyunca devam edecek. Festival, vatandaşı sanatla bütünleştirmeyi amaçlıyor. Festival kapsamında, 20 ülkeden 150 genç Mardin merkezini ve tüm ilçelerini dolaşarak sirk ve sokak sanatlarını halkla buluşturacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber