Kaymakam Yılmaz, 'Denizci Heykeli'nin yapılacağı alanda incelemede bulundu

Bitlis'in Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, ilçenin simgesi 'Denizci Heykeli'nin yapılacağı İşletme Parkı'nda incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Yılmaz, Tatvan'ın simgesi haline gelen ve 13 yıl önce dönemin belediye başkanı tarafından kaldırılan Denizci Heykeli'nin yeniden yapılacak olmasının ilçe halkı açısından sevindirici olduğunu söyledi. İlçe ile bütünleşen bu simgenin tüm Tatvan halkının gayreti ve yoğun isteği üzerine yeniden yapılmasının önemli olduğuna değinen Yılmaz, ?Tatvanlıları bu girişimlerinden dolayı kutluyorum. Kendi ilçelerinin simgesi olduğunu düşündükleri bir yapıyı yine kendi imkan ve gayretleriyle yapmaları ayrı bir güzelliktir. İnşallah güzel ilçemizin simgesi olan Denizci Heykeli'nin açılışını da hep birlikte yapacağız.? dedi.

Heykelin sahil iskelesi ile aynı hizada olmasının da çok anlamlı olduğunu belirten Yılmaz, şunları ekledi: "Denizci Heykeli'nin kurulacağı alanın karşısındaki iskelede her yıl Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları yapılıyor. Bu nedenle Tatvan için ayrı bir anlam taşıyor. Heykelin yeni yerinin iskele ile aynı hizada olması apayrı bir güzellik oldu. Tatvan halkı adına çok mutluyuz. Bunda emeği geçen, bu fikri düşünen ve paylaşan, paylaşılanı icra eden, katkı sunan herkesten Allah razı olsun. Güzel bir fikir ve güzel bir çalışma oldu.?

Heykelin yapılmasında gönüllü olarak görev alan Tatvanlı vatandaşlardan Ferhan Çelebi de Kaymakamı Yılmaz'ın ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, heykelin yapılmasında emeği geçen tüm Tatvanlılara teşekkür etti. Heykel'in 1950 yılında Cevdet Selvi adında bir heykeltıraş tarafından hiçbir bedel alınmadan yapıldığını hatırlatan Çelebi, şöyle konuştu: ?O günden sonra heykel, 1950 yılından 1989 yılına kadar Denizcilik İşletmesi Oteli önünde bulunan çay bahçesinde adeta Tatvan'ın simgesi haline gelmişti. Yeni yapılacak heykeli hemşehrimiz olan heykeltıraş Şiyar Epözdemir yapacak. 2 metre 30 santim uzunluğundaki heykel, 85 metrekare alan üzerine yapılacak. Tüm hemşehrilerimizi 30 Haziran'da Denizci Heykeli'nin açılışına davet ediyoruz.?

Heykelin kurulacağı alanda yapılan havuzun inşa çalışmalarını yerinde inceleyen Kaymakam Yılmaz'a Tatvan İlçe Emniyet Müdürü Erol Akar ile Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Özgür Yıldırım eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber