Belediye araçlarıyla gövde gösterisi

KCK soruşturmasında tutuklanan Van'ın BDP'li Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın, belediyeye ait araçları şehir merkezinde yürüttüğü ortaya çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PKK terör örgütü ve onun üst yapılanması olan KCK yürütme konseyinin açık talimatı ile 19 - 21 Nisan 2011 tarihlerinde Van Şehir Merkezi'nde düzenlenen gösterilerle ilgili çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. Van Belediye Başkanlığı'nın koordinesinde düzenlenen izinsiz gösterilerde pek çok kamu kurumu ve banka molotofkokteylli saldırılara maruz kalırken; 19 Nisan 2011 tarihinde meydana gelen olayların başlamasından önce sabah saatlerinde Van Belediyesine ait onlarca itfaiye aracı, iş makinesi, kamyon, kepçe, çöp kamyonları Belediye Başkanı Bekri Kaya tarafından Cumhuriyet Caddesi'nde yürütülerek gövde gösterisi yapıldığı belirtildi.

İTFAİYE ARAÇLARINI ENGELLEDİ

19 Nisan 2011'de Diyarbakır'da görülen KCK duruşmasını protesto etmek amacıyla Van genelinde düzenlenen gösteriler sırasında bazı banka şubelerine molotofkokteyli atıldığı ve Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın, molotofkokteyli atılan bankayı söndürmeye giden itfaiye aracını engellediği ortaya çıktı. Çıkan olaylar neticesinde bir bankaya yapılan molotoflu saldırı sonrası banka görevlisi bir hamile kadının çocuğunu düşürdüğü belirtilirken; bu olaylar sonrasında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın yangın çıkan yerlere giden itfaiye araçlarının önünün kesilmesi talimatı verdiği, gözaltına alınmasının en önemli gerekçesinin de bu talimat olduğu belirtildi.

BAŞKAN DAHİL 3 TUTUKLU

Terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon kapsamında; emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen Van Belediye Başkanı Kaya ile Başkale Belediye Başkanı Hecer Saruhan, Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, eski Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler, BDP İl Başkanı Mihriban Şah ve eski BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş'in, Cumhuriyet savcısınca ifadeleri alındı. Yaklaşık 12 saat süren ifadelerinin ardından savcılık, Başkale Belediye Başkanı Saruhan'ı serbest bırakırken, 5 kişiyi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Sabah erken saatlere kadar süren duruşmada, mahkeme, Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Ergüneş ile BDP Van İl Başkanı Şah'ı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Van Belediye Başkanı Kaya ile eski BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş ve eski Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler ise ''terör örgütü üyesi olmak'' suçundan tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber