Psikiyatrist, ikna için cep telefonundan aradı

Eskişehir'de anne ve babasını öldürdükten sonra kendi yaşamına da son veren mimar Mithat Cingi'nin psikiyatrist tarafından telefonla defalarca arandığı ifade edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telefonuna cevap vermeyen Çingi, ardından cinayetleri işledi. Bekar olan Çingi'nin kendisine ait mimarlık bürosunda çalıştığı öğrenildi.

Kullandığı ilaçları içmeyince 'cinnet' getiren şizofreni hastası Mithat Çingi, kendisini uyarmaya gelen annesi Prof. Dr. Munise İpek Cingi ile babası Prof. Dr. Emre Cingi'yi öldürdü. Cingi, daha sonra kendisinin de yaşamına son verdi.

Odunpazarı ilçesi Gültepe Mahallesi Üniversite Evleri Yamanel sokakta meydana gelen olayda mimar Mithat Cingi (38), ilaçlarını almayınca cinnet geçirdi ve pompalı tüfekle evine kapandı. Mimar Cingi, geceleyin saat. 24.00 sıralarında Eskişehir Özel Medline Hastanesi'nde kulak-burun-boğaz hastalıkları uzmanı olarak çalışan babası Prof. Dr. Emre Cingi'yi cep telefonundan arayan oğul Cingi, "Baba iki gündür ilaçlarımı içmedim. Böyle yaşamak istemiyorum. Pompalı tüfekle kendimi öldüreceğim." dediği ileri sürüldü.

Bunun üzerine harekete geçen baba Cingi, eşi Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı öğretim Prof. Dr. Munise Cingi'yi yanına alarak, oğlunun tek başına kaldığı Üniversite Evleri Yamanel Sokak'taki evine gitti. Ancak anne ve babanın tüm ısrarına rağmen oğul Cingi, kapıyı açmadı.

Aile, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Psikiyatri Bölümünde görevli Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu'nu arayarak, oğullarının kötü bir şey yapmasından kuşkulandıklarını, bu nedenle Mithat'ı cep telefonundan arayarak ikna etmesini istedi. Bunun üzerine Prof. Dr. Kaptanoğlu, oğul Cingi'yi cep telefonundan arayarak kendisini ikna etmek istedi. Ama oğul Cingi, tüm aramalara rağmen Kaptanoğlu'na cep telefonunu açmadı. Yaşanan gelişmenin olumsuz sonuçlanması üzerine bu kez kapıyı açması için çilingir çağrıldı. Oğul Cingi'nin tüfekle tehdidi üzerine çilingir, kapıyı açmadan kaçtı. Bu kez oğullarına yatıştırması için 112 Acil Servis ekipleri çağrıldı.

Sağlık ekipleri gelmeden oğul Cingi, kapıyı açarak anne ve babasını eve aldı. Fakat bu esnada, oğul Cingi, elindeki pompalı tüfekle önce babasına ateş etti. Ardından 'oğlum yapma' diye yalvaran annesine ateş etti. Babasını göğsünden, annesini kafasından vurarak öldüren oğul Cingi, daha sonra evin üst katındaki yatak odasına çıkarak kendi yaşamına da son verdi.

Silah sesleri üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Çelik yelek giyen Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, kilitli olan çelik kapıyı balyozla kırarak eve girdi. Polis, önce anne ve babanın cesedini ardından oğul Cingi'nin cesedine ulaştı.

Cesetler, otopsi yapılmak üzere Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber