Türkçenin çocukları Gaziantep'te ziyaretlerini sürdürüyor

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından düzenlenen 10. Türkçe Olimpiyatları için dünyanın değişik ülkelerinden Gaziantep'e gelen öğrenciler, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Tahmazoğlu tarafından karşılanan Yemen, Moldova, Makedonya, Tanzanya Zanzibar, Tunus ve Bosna Hersekli gelen öğrenciler, Türkçe şarkı ve şiirler okudu.

10. Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Gaziantep'e gelen öğrencileri ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, ?Dünyanın değişik ülkelerinden gelerek burada bir çatı altında olmanız mutluluk verici bir olaydır. Dünyanın birçok ülkesinde Türkiye'den giden öğretmenlerimizin açmış olduğu Türk okulları hem ülkeler arası kaynaşmaya hem de o bölgedeki insanların yetişmesi noktasında ciddi bir katkı sağlamaktadır. Kültürler arası kaynaşmaya ve dünya barışı için ciddi anlamda hizmet veren bu okullarımız, aynı zamanda ülkemizin bayrağının o ülkelerde dalgalanmasını ve Türkçenin bir dünya dili olarak yayılmasına vesile oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimizi kutluyorum.? dedi.

10. Türkçe Olimpiyatları'na 120 ülkeden yaklaşık bin öğrencinin katıldığını belirten öğrenciler, Gaziantep'in misafirperverliğinden çok memnun kaldıklarını ve Türk dilinin dünya barış dili olacağını söyledi. Başkan Tahmazoğlu, günün anısına öğrencilere hediyeler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber