'Erdak Ulusal 2. Aydos Şenliği'

Ereğli Dağcılık ve Tenis Kulübü (ERDAK), "ERDAK Ulusal 2. Aydos Şenliği" kapsamında 3444 metre yüksekliğindeki Aydos Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin dört bir tarafından gelen 190 dağcı ile Ereğli ve çevre ilçelerden 55 dağcı, Halkapınar'a bağlı Çakıllar köyü Kırakpınar mevkisinde yüzün üzerinde çadırla kamp kurdular.

245 dağcının katıldığı şenlikte zirveye ulaşmanın sevincini yaşayan 158 kişi Aydos Dağı'nın 3444 metre zirve yüksekliğinden, Erciyes Dağı'nın zirvesini, Hasan Dağı'nı, Aladağlar'ın tüm zirve noktalarını, Bolkar Dağları'nın tamamını, Orta Toroslar'ın en yüksek zirvesini, Konya Karapınar Karacadağ'ı ve Konya Ovası'nı görme fırsatı buldular.

ERDAK Yönetim Kurulu Başkanı Metin Helimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ERDAK olarak düzenledikleri 2. Aydos Şenliği'ne katılan herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

Yüksek irtifada zorlu bir zirve tırmanışını kazasız belasız tamamlamanın sevincini yaşadıklarını anlatan Helimoğlu, şunları kaydetti:

"Böylesi zorlu bir tırmanışta 158 kişiyi zirveye çıktı. Dostlarımıza, eksiklerimiz ve kusurlarımız olduysa bizleri bağışlasınlar. Türkiye'den dağcılık alanında tanınan, sevilen çok önemli dağcıların katıldığı şenliğimiz Ereğli ve çevresinin tanıtımı için çok önemli bir organizasyon oldu. 3. Aydos Şenliği'nde tekrar görüşmek üzere tüm dostlara selam ve saygılarımızı sunuyoruz."

Muhabir : Yavuz Görür

Yayıncı : Murat Aslan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber