Diyanet mensuplarının sendikaları farklı ama gönülleri bir

Ortak taleplerini dile getirirken bile aynı meydanda bir araya gelemeyen sendikacılık anlayışına Diyanet mensupları son verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ortak taleplerini dile getirirken bile aynı meydanda bir araya gelemeyen sendikacılık anlayışına Diyanet mensupları son verdi. Samsun'un Kavak ilçesinde görev yapan Diyanet koluna bağlı 4 ayrı sendikaya üye din görevlileri, düzenledikleri piknikte bir araya gelerek örnek bir davranış sergiledi. Farklı sendikalara üye din görevlileri, ?Sendikacılık ayrı, dostluk ve meslektaş dayanışması ayrı. Taleplerimizi farklı sendikalarla dile getirebiliriz. Ancak bu bizi hizmette ve dostlukta ayrımcılığa götürmez.? diyerek farklılıklarını ortaya koydu.

Kavak Müftülüğüne bağlı din görevlileri ve ailelerine yönelik Kavak Güven Gölet'inde düzenlenen piknikte bir araya geldi. Diyanet-Sen, Türk Diyanet Vakıf-Sen, Diva-Sen ve Din Bir-Sen gibi farklı sendikalara üye olan imamlar, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Okulların kapanması ve yaz döneminde başlayacak olan Yaz Kur'an Kursları öncesi bir araya gelen din görevlileri gün boyunca değişik etkinliklerle eğlenerek stres attı.

Yapılan bu güzel organizasyon için ortak bir bildiri yayınlayan sendika temsilcileri, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç olduğu şu günlerde bu birlikteliğin kendileri ve hitap ettikleri kitleleri için ayrı bir önem arz ettiğine dikkat çekti. Sendikaların personeli ayrımcılığa sevk ettiğini düşünen ve savunanlara, sendikacılığın amacına uygun yapıldığı takdirde bu gibi güzel sonuçları doğurduğunu gösterdiklerini dile getiren din görevlileri, bundan sonra da Kavak İlçe Müftülüğü'nde faaliyet gösteren Diyanet iş koluna bağlı sendikaların üyeleri olarak birlik ve beraberliklerini artıracak faaliyetlerde bulunacaklarını bildirdi.

Birlik ve beraberlik pikniğine katılan personel ve ailelerine sendikalar tarafından yemek ikramında bulunuldu. Yemeğin ardından çuval, yumurta ve halat çekme yarışmaları düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerin verilmesinin ardından çekilen aile fotoğrafıyla piknik sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber