Karabük'ün sokakları karanlığa büründü

KARABÜK Belediyesi, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (BEDAŞ) sokak aydınlatmaları için belirlediği ölçümün bulunduğu belgeyi onaylamayınca kent zifiri karanlığa büründü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karabük Belediye Başkanı MHP'li Rafet Vergili, elektrik dağıtım şirketinin aydınlatmaların bedelini hazineden alabilmek için kağıt imzalatmaya çalıştığını söyledi. Vergili, "Ölçümü yaptıysan git devlete beyan et. Beni niçin alet ediyorsun. Bunlar doğru mudur, yanlış mıdır bilmiyorum ki?" dedi.

Karabük Belediyesi ile Sabancı Grubu'na bağlı BEDAŞ sokak aydınlatmaları konusunda anlaşamayınca kent karanlığa büründü. Karabük Belediyesi, BEDAŞ'ın gönderdiği sokak aydınlatmaları için belirlenen ölçümün bulunduğu belgeyi onaylamadı. Bunun üzerine, dün akşam kentin caddeleri, sokakları ve meydanlarında bulunan aydınlatma direklerine elektrik verilmedi. Kent zifiri karanlığa bürününce polis ekipleri olası olaylara karşı devriye gezdi.

Rafet Vergili, yaklaşık 3 aydır elektrik dağıtım şirketinin aydınlatmaları kesme dayatmasıyla karşı karşıya olduklarını belirtti. Vergili, "Biz, 'Sayaçları kontrol etmeden sizin her kağıdınızı imzalayamayız' diye kendilerine bildirdik. Ama Başkent Elektrik bize diyor ki; benim doldurduğum kağıtları imzalayacaksınız. Biz diyoruz ki 'Siz birer tane akıllı sayaç sistemi kurun, belediyeye de birer tane monitör bağlayın. Ekranlarımızda biz de görelim, hiç geciktirmeden imzalayalım'. 50- 100 bin TL yatırım yapmamak için belediyeyi 2.5- 3 milyon TL bir riske sokmaya çalışıyorlar. Aydınlatmaların bedelini hazineden alabilmek için kağıt imzalatmaya çalışıyorlar. Aydınlatmaların belediye ile alakası yok. Bunların tamamını hazine karşılıyor. Bunlar diyor ki işte biz şu kadar elektrik harcadık, hazinede elektrik dağıtım şirketlerine parayı veriyor. Bunların da bazı prosedürleri yerine getirmesi gerekiyor. Bazı çok basit evrakın altına sığınaraktan belediye başkanlarına usullü veya usulsüz kağıtları imzalatmaya çalışıyorlar" dedi.

Rafet Vergili, kendisinin noter tasdik memuru olmadığını, elektrik dağıtım şirketinin yaptığı ölçümü devlete beyan etmesi gerektiğini ifade etti. Vergili, şunları kaydetti:

"Devlet bana bir görev verdiyse benim bunun en iyisini yapmam gerekiyor. Ben belediye başkanı olduğum müddetçe bu kağıtları imzalamayacağım. İstediği kadar elektrikleri kessinler. Tam 2 sene zamanları var. 2 sene içerisinde bu elektrikleri açmasınlar. Ben noter tasdik memuru değilim ki. Sen ölçümü yaptıysan git devlete beyan et. Beni niçin alet ediyorsun. Bunlar doğru mudur, yanlış mıdır bilmiyorum ki? Sen fazla para mı alacaksın, yoksa eksik para mı alacaksın. Ben bunları bilmiyorum ki. Ben 2 yıl müddetçe bu kağıda çizgi bile çekmem, Karabük'te karanlıkta kalsın beni ilgilendirmiyor. Çünkü benim problemim değil. Bana bakan da talimat verse şu saatten sonra imzalamam. Gitsinler kendileri yeni bir genelge çıkartsınlar. Böyle bir şey olur mu. Bir vilayetin gel elektriklerini kes. Niye? bu vilayet nasıl olsa MHP'li belediye başkanı, bunun sahibi yoktur. Bakarız, bugün sahibimiz yoksa, yarın bir sahibimiz çıkar bizim."

BEDAŞ Karabük Müdürlüğü yetkilileri ise konu hakkında daha sonra basın açıklaması yapacaklarını iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber