Çocuk Üniversitesi başladı

Uludağ Üniversitesi, ilköğretim çağındaki çocukları bilime teşvik etmek amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen ?Çocuk Üniversitesi' adı altında yaz okulu projesi başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde, düzenlenen açılış töreniyle ?Çocuk Üniversitesi'nde ders başı yapıldı. Törene Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Cangül, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Altun, öğretim üyeleri, ilköğretim okulu öğrencileri ve veliler katıldı.

Prof. Dr. Naci Cangül, gençlerimizin Türkiye'de hep yakındığımız üniversite sınavından ve bilinçsiz bir şekilde meslek seçmelerinden hareketle, genç yaşta, daha ilköğretim çağında üniversiteyi tanımaları, değişik branşları tanımaları o yaşlarda ilgi duydukları alanlarda fikir edinmeleri, laboratuvar çalışmalarının, saha çalışmalarının, arazi çalışmalarının, üniversitede bir anfide dersin nasıl yapıldığını, gözlerinde büyüttüğü o üniversite hocalarının profesör, doçent gibi üniversite hocalarının öğretmenlerinden çok farklı olmadıklarını görerek tecrübe etmelerini sağladığını söyledi. Bu uygulamanın Türkiye'de birkaç üniversitede yapıldığını, giderek yaygınlaşacağına inandığını söyleyen Cangül, Türk halkının yardımsever bir halk olduğunu kaza oldumu canla başla, yaka paça tutup hastaneye yetiştirmeye çalıştığımızı söyleyerek, ?Maalesef bu konuda hiç birimiz bilinçli değiliz. Dolayısıyla biz ağaç yaş iken eğilir mantığıyla daha küçükken çocuklarımıza yavrularımıza ilk yardım eğitiminin en azından ilk yardım bilincinin kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz.? dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Altun ise fakültelerinin 16 dalda öğretmen yetiştirdiğini, bunun en az 10 bölümünün çocuk üniversitesine planlanacak programlar geliştirilebileceğini söyledi. Program, Prof. Dr. Emin N. Özmutlu'nun 'Doğa ve Matematik' açılış dersiyle devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber