Keşan'da ?7'den 70'e bisikletini kapta gel? etkinliği yapıldı

Keşan Belediyesi ile Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) tarafından düzenlenen etkinliğe katılanlar, bisikletin şehir içinde bir ulaşım aracı olarak kullanılabileceğini göstermek istediklerini belirttiler.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keşan Sağlık Meslek Lisesi önünde toplanan bisikletçiler,şehir içinden 2 kilometre uzaklıktaki Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'ne kadar pedal çevirerek gittiler. Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile DOÇEK Başkanı Hakan Eşme'nin pedal çevirdiği etkinliğe 130 bisikletçi katıldı.

Belediye Başkanı Özcan, yaptığı açıklamada, Keşan'a bisikleti sevdirmeyi amaçladıklarını ve etkinliği bu nedenle düzenlediklerini ifade ederek, "Yeni Keşan'ın yerleşim alanlarında bisiklet yolları yapacağız. Bunun alt yapısını yapmak lazım. Modern kentlerde bisiklet hem spor, hem de ulaşım amaçlı olarak kullanılıyor. Ulaşım amaçlı olarak da bedava bir ulaşım aracı.? diye konuştu.

DOÇEK Başkanı Eşme'de kent içindeki ulaşıma bir çözüm olacağını düşünerek bunu düzenlediklerini ve bisikletin kent içinde de ulaşım aracı olarak kullanılabileceğini göstermek istediklerine vurgu yaparak şöyle devam etti:

"Kent içindeki ulaşıma bir çözüm olacağını varsayarak bu etkinliği düşündük. Kent içinde kullanılabilir. Vergisi yok. Benzini yok. Masrafı yok. Herkes kullanabilir. Bisiklet sadece bir çocuk oyuncağı değildir. Bir karne hediyesi değildir. Kentin içindeki trafiğe çözüm sağlayabilecek en önemli çözümlerden bir tanesidir.

Biz de bunu göstermek amacıyla Keşan Belediyesi ile birlikte DOÇEK olarak halkın bisiklete katılımını 7'den 70'e bir etkinlik şeklinde düzenleyerek kent içinde bisikletin kullanılabileceğini göstermek istedik. Burada amacımız bu.?

7'den 70'e bir çok bisikletçinin katıldığı etkinliğe katılanlarda bisikletin çok faydalı olduğunu, sağlığa ve ekonomik hayata katkı sağladığını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber