Mezun polisler halk oyunu, silah ve tekvando gösterisiyle büyük alkış aldı

Kayseri Polis Meslek Yüksekokulu 10'uncu dönem mezunlarını verdi. Mezun olan polislerin gösterileri dikkat çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal anlamda kendilerini geliştiren polisler, halk oyunları, Uzakdoğu savunma ve yakın dövüş sporları, gözler bağlı olarak silah söküp takma gibi gösterileri büyük alkış aldı. Üniversite tahsillerini bırakarak polisliği tercih eden yeni polisler, başarıyla okulu bitirdikleri için altınla ödüllendirildi.

Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde 244 öğrenci diploma sevinci yaşadı. Emniyet teşkilatının yeni polisleri olarak göreve başlayacak olan genç polisler, okul döneminde aldıkları eğitimleri sergiledi. Mezun olan öğrencilerin ailelerinin katıldığı törende en çok dikkati ise polislerin Ege ve Kafkas bölgesine has halk oyunları sergilemesi oldu. Çiçeği burnunda polisler, Tekvando Milli Takım Antrenörü Hasan Keleş'in eğitimleri sonucunda öğrendikleri Uzakdoğu savunma ve yakın dövüş sporlarını sergiledi.

Daha sonra Türk bayrağı, silah ve güvenlik kuvvetleri kanun ile tüzüklerinin yer aldığı kitaba el basarak yemin etti. Polis Marşı'nı hep bir ağızdan söyleyen polisler, geçit töreni sonrasında hep birlikte şapkalarını fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadı.

Törende dönem birincisi Mürsel Bayram, yaş kütüğüne plaket çaktı. Bu dönemde başarılı olan ilk 10 öğrenciye diplomaları verilirken, Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü de polisleri birer çeyrek altınla ödüllendirildi. Mürsel Bayram ve diğer derece yapan öğrencilerin üniversite eğitimlerini yarıda bırakarak polisliği tercih etmeleri ise dikkat çekti.

Törende konuşan Kayseri Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Yavuz, öğrencileri tebrik ederek, meslek hayatlarında başarılar diledi. Yavuz, aldıkları eğitimleri meslek hayatlarında uygulayacaklarını aktararak, ?Günümüzde devletlerin gelişmişlik seviyesi polisiye uygulamalarda, insan hak ve özgürlüklerine gösterilen saygıyla ölçülür olmuştur.? dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkan Vekili Prof. Dr. Turgut Göksu, yaptığı konuşmada gençlere meslek hayatlarında başarılar diledi. Göksu, polis okullarında verilen eğitimin en üst seviyede olduğunu ve bunun için sürekli çalışmalar yapıldığını aktardı. Göksu, günümüz polislerine verilen eğitimin artık iyice önem kazandığına işaret etti.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici de dönem birincisi Mürsel Bayram'a diplomasını ve hediyesini verdi. Okuldaki eğitimciler de diğer yeni mezun olan öğrencilerinin diplomalarını verdi. Törene, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, protokol ve mezun olan polislerin aileleri de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber