Shell Antalya Uncalı Petrol, 16 bin istasyon arasında dünya birincisi oldu

Dünyanın önemli akaryakıt şirketlerinden Shell'in, 2006 yılından bu yana, faaliyette bulunduğu ülkelerdeki en iyi hizmet ve servis sunan istasyonunu belirlemek için düzenlenen ?Farkı Yaratan İnsandır' programında Türkiye, üçüncü kez zirveye çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Shell Antalya Uncalı Petrol İstasyonu, 65 ülkeden 16 bin istasyon arasında büyük bir başarı göstererek, 2011 yılının ?dünya birincisi' oldu. Shell Uncalı Petrol istasyonu sahibi Ferit Sezer, şampiyonluk kupasını, Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde düzenlenen ödül töreniyle aldı.

Antalya'da düzenlenen kutlama töreninde konuşan Shell&Turcas Petrol CEO'su Jacek Dziembaj, müşteri memnuniyeti anlayışına büyük önem verdiklerini ve bunun sonucunda üçüncü kez dünya birincisi seçildiklerini söyledi. Shell'in, dünyada 16 bin petrol istasyonu olduğunu, her yıl bağımsız bir şirketin bunlar arasından en iyisini seçtiğini belirten Dziembaj, ?Uncalı Shell, 2011'de bütün dünyada büyük bir başarı göstererek birinci oldu. 17 Mayıs 2012 tarihinde bu ödülü alırken çok gururlandık. Sanki futbol şampiyonu olmuş gibi hissettik.? dedi.

Geçen yıl Avrupa birinciliği, önceki yıl ise dünya birinciliğini kazandıklarını hatırlatan Dziembaj, üst üste üçüncü kez ödül amalarının tesadüfi olmadığını ifade etti. Bu ödüllerin, Shell'in dünya standartlarındaki ürün ve hizmet kalitesini Türkiye'nin her yerinde aynı anlayışıyla sunmalarının sektöre de örnek teşkil ettiğini dile getiren Dziembaj, şunları kaydetti: ?Shell&Turcas olarak 2007 yılında 400 istasyonumuzla başladığımız bu yolculuğa, 2012 yılında 840 istasyonumuzla devam ettik. Müşterilerimize her zaman en iyiyi sunmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Antalya'ya gelen turistlere dünya birincisi Shell istasyonuyla hizmet vermekten gurur duyuyoruz.?

TÜRKİYE 5 SENEDİR ZİRVEDE

Shell&Turcas Petrol Genel Müdür Yardımcısı Haldun Güvenir de bu başarının temelinde, ekip çalışması ve iş ortaklarının uygulamayı benimseyerek, hayata geçirmelerinin yattığını söyledi. Türkiye olarak, beş senedir bu programa katıldıklarını ve önemli dereceler elde ettiklerini aktaran Güvenir, ?Bu başarı da tüm başarılar gibi belli bir birikimin, sürekli ve sıkı bir çalışmanın ürünü. Program, kendi istasyonlarımız arasında da tatlı bir rekabeti teşvik ediyor ve hizmet kalitesini en üst seviyeye taşımalarına vesile oluyor.? diye konuştu.

EKİP RUHU BAŞARIYI GETİRDİ

Shell Antalya Uncalı istasyon sahibi Ferit Sezer ise ödülle ilgili şunları söyledi: ?Ödül töreni, hayatımın en muhteşem gecelerinden biri oldu. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmenin onurunu yaşadım. 'Farkı Yaratan İnsandır' programı bana ekip olmayı, beraber çalışarak her zaman en iyiye ulaşmanın mümkün olduğunu öğretti. Shell ailesi ile birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu ve ülkemizi ne kadar çok sevdiğimizi, bütün kalbimle bir kez daha hissettim.? Sezer, 2008 yılından bu yana Shell markası altında, 30 çalışanıyla günde ortalama bin 750 araca hizmet verdiklerini kaydetti.

"İSTASYONLAR GİZLİ MÜŞTERİ ANKETİYLE BELİRLENİYOR"

Geçen yıl Shell Batman istasyonu Orta, Güney ve Doğu Avrupa birincisi, önceki yıl ise Shell Kayseri Sompet istasyonu dünya birincisi olmuştu. Dünya çapında 43 bin bayi ile en büyük perakende ağına sahip petrol şirketi olan Shell, Türkiye'de de bin istasyonla faaliyet gösteriyor ve sektörde yüzde 25 pazar payına sahip. Shell'in, ?Farkı Yaratan İnsandır' programı, ilk kez 2006 yılında 11 ülkeden 5 binin üzerinde istasyonda uygulanmaya başlandı. Türkiye, programa 2007 yılında katıldı. Şu anda 65 ülkede uygulanıyor. İstasyonların değerlendirilmesinde mükemmel servis kalitesi, hızlı ve kolay dolum, kaliteli ve farklılaştırılmış ürünler, temiz tuvaletler, hızlı ve kolay ödeme, sadakat kartları, güleryüzlü personel, ürün çeşitliliği olan temiz market, iyi aydınlatılmış güvenli ön saha gibi kriterler dikkate alınıyor ve süreç gizli müşteri anketiyle şeffaf bir şekilde tamamlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber