Jandarma Komutanı Özkan: Hedef, tek bir kök dahi kenevir bitkisinin ekilmemesi

Osmaniye İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, ""Kaçak sigara ve uyuşturucu bölücü terör örgütünün en önemli gelir kaynaklarındandır.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçak sigara alarak kendinizin, ailenizin ve sevdiklerinizin geleceğini karartmayın." dedi.

Osmaniye'de ulusal haber ajansı temsilcileriyle buluşan İl Jandarma Komutanı Özkan, vatandaşları uyarmak ve bilinçlendirmek için kaçak sigara, kask kullanımı, maganda kurşunu, uyuşturucu ve kadına yönelik şiddet konularında çeşitli afişler ve el ilanları hazırlatarak sorumluluk bölgelerindeki yerlere astıklarını kaydetti.

Özellikle vatandaşlardan kaçak hiç bir ürünü almamalarını isteyen Albay Özkan, "Kaçak sigara ve uyuşturucu bölücü terör örgütünün en önemli gelir kaynaklarındandır. Kaçak sigara alarak kendinizin, ailenizin ve sevdiklerinizin geleceğini karartmayın. Bu konuda Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı olarak bizler, üzerinde bir mermi ve sigara resmi bulunan afişlerden hazırlatıp "Bir kurşun da siz sıkmayın" yazısıyla vatandaşlarımızı uyarmak istedik. Ayrıca uyuşturucu maddeyi yetiştiren satan veya kullanan birini görürseniz acil olarak ücretsiz olan 156 Jandarma İmdat hattını arayınız. Hedefimiz tek bir kök dahi kenevir bitkisinin ekilmemesini, ekilmiş ise de biçilmemesini sağlamaktır. Bunun için mücadele ediyoruz." dedi.

Kask kullanımı ve maganda kurşunları gibi konularda da çeşitli uyarıcı afişler hazırlattıklarını aktaran Albay Özkan, "Rastgele havaya sıkmış olduğunuz bir kurşun düştüğü yerde sevdiklerinizin ölümüne veya sakat kalmasına sebep olabilir. Mutluluklarımız kim vurdu ya gitmesin, maganda kurşununa son verelim." diye konuştu.

Ziyarete, Osmaniye Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Turunç, AA muhabiri Mutlu Bozdoğan, Cihan Haber Ajansı Muhabiri Ali Cihangir, Doğan Haber Ajansı Muhabiri İbrahim Emül, İhlas Haber Ajansı Muhabiri Ali Celal Kaymak ve TRT İl Temsilcisi Muhammet Emin Arbağ katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber