Yozgat'ta pazarcı esnafı işsizlikten dertli

Yozgat'ta pazarcılık yarak geçimini sağlayan esnaflar, marketlerin çoğalmasıyla işlerin azaldığından yakınıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat'ta yıllardır pazarcılık yapan Nuri Çay isimli pazarcı esnafı, son yıllarda market sayıların artmasıyla işlerinin durma noktasına geldiğini söyledi. Özellikle marketlerin kaldırımları dahi kapatarak meyve ve sebze satışı yaptığını ifade eden Çay, "Marketlerin kaldırımları, yolları işgal ederek tezgah açmasına belediyemizde göz yumuyor. Belediyenin bu işgallere göz yummaması gerekir" dedi.

Pazarda satışa sunular sebze ve meyvelerin hem daha taze hem de daha ucuz olduğunu ifade eden Çay, "Yozgat dar gelirli insanların yaşadığı bir şehir, sebze ve meyve ihtiyaçlarını genelde pazardan karşılıyordu, fakat son zamanlarda market sayısı çok arttığı için bizim de işlerimiz düştü" dedi.

Pazardan alışveriş yapan Salih Torun isimli vatandaş, evinin sebze meyve ihtiyacını sürekli pazardan karşıladığını belirterek, "Pazar marketlere göre daha ucuz ve daha taze meyve sebze bulabiliyorsunuz. Fakat marketlerde vatandaş kendisi seçip alıyor, pazarda böyle bir fırsat yok." diye konuştu. Pazarın her hafta biraz daha ucuzladığını ifade eden Mehmet Türker ise, "Yaz mevsiminin gelmesiyle pazardaki meyve ve sebzeler ucuzluyor. Daha önce 2 liraya aldığımız domates bu hafta 75 kuruştan satılıyor" dedi.

Pazarda, domates 75 kuruş, biber, patlıcan 1 TL, fasulye 1,5 TL, Kiraz 2,5 TL'den satışa sunuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber