Suşehri'nden kısa kısa

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suşehri Belediyesi'nin içme suyu şebeke borularını yeniliyor.

Belediye Başkanı Sedat Sel, Yalnızbağlar mahallesi İbn-i Sina caddesinde başlatılan çalışmaları inceledi.

Sel, ilçedeki bulunan aspes boruların zaman içerisinde değiştirileceğini belirterek, "İlçemizin en önemli caddelerinden biri olan İbn-i Sina caddemizdeki alt yapı çalışmaları kapsamında içme suyu borularının değiştirilmesiyle buradaki çalışmaları tamamlamış olacağız" dedi.

İlçenin en önemli sorununun alt yapı olduğuna işaret eden Sel, "Bu sorunun giderilmesiyle önemli bir sorunu ortadan kaldırmış olacağız. İbn-i Sina caddesinde olduğu gibi tüm alt yapımız yenilecek ve bu çalışmalardan sonra üst yapı çalışması yapılacak" diye konuştu.

-Heyelan nedeniyle boşaltılma kararı olan evler boşaltılmıyor-

Suşehri ilçesine bağlı Göngören köyünde heyelan nedeniyle boşaltılması kararlaştırılan evler, sahipleri tarafından boşaltılmıyor.

İlçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Güngören köyünün muhtarı Muammer Yüksel, köyde heyelan riski nedeniyle boşaltılması kararlaştırılan evlerin sahipleri tarafından boşaltılmadığını belirtti.

Yüksel, köyde 1987 yılında meydana gelen heyelan nedeniyle ilçede afet konutları yaptırıldığını söyledi. Evlerde halen oturanların bulunduğunu belirten Yüksel, "Evlerin boşaltılması için muhtarlığımıza tebligatlar yapılmasına rağmen, bizler de bu ailelere bildiriler yaptık ama evler boşaltılmıyor. Sorumluluk kabul etmek istemiyorum. Evlerin çoğu yıkılmak üzere, çatlaklar var. Köyümüzün birçok sorunu var. ya bu sorunlar yapılsın, yoksa köyümüz buradan kaldırılsın" dedi.

Muhabir: Faruk Kara

Yayıncı: Emine Konuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber