Parayı almadan aracın vekaletini verince dolandırıldı

Ankara'da yaşayan Abidin Körpe, 4 yıl önce aracını satmak için bir internet sitesine ilan verdi. İlanı gören galerici Orhan K., bir hafta boyunca Körpe'yi arayarak aracı alabileceğini söyledi.

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Körpe'nin oğlunun işyerine gelen Orhan K., 100 lira kaparo vererek "Galeriye gelirken, araç satış yetkisi içeren bir aylık ve süreli vekaleti de getirin." dedi. Körpe de galeriye vekâleti ve aracı götürdü. Galericiyle 25 bin 500 liraya satış için anlaştı. Ancak parayı almadan vekaleti Orhan K.'ya verdi. Tur atmak için kontak anahtarını isteyen Orhan K., çalışanı olan U.D.'yi işyerinde bırakarak "Siz bekleyin, tur atıp geleceğim." diyerek işyerinden ayrıldı.

Bir süre sonra U.D.'yi arayan Orhan K., aracın bedelini Keçiören'deki bir banka şubesinde ödeyeceğini söyleyip Körpe ve oğlunu oraya yönlendirmesini istedi. Belirtilen banka şubesine giden Körpe, kimseyi bulamayınca yeniden döndüğü galeride 'Cenaze nedeniyle kapalıyız' yazısını görünce şoke oldu. Körpe, hemen araç satış yetkisi içeren vekâletnameyi kaldırmak için azilname düzenletti. Polise müracaat eden Körpe, 25 bin 500 liraya satmak için anlaştığı aracın aynı gün 17 bin 500 liraya Turan T. isimli kişiye satıldığını öğrendi. Soruşturma kapsamında Turan T., aracın içinde 2 adet sahte plaka ile yakalandı. Savcılık, aracı Abidin Körpe'ye teslim etti. Orhan K. hakkında açılan dava sonucu 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak aracın kaydı satış nedeniyle Turan T.'nin üzerinde kaldı.

Abidin Körpe bu kez de aracın kaydını almak için Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Yargılamanın sonunda mahkeme davacının kendisinin vekaleti çıkarttığı, bu sebeple alıcı olan üçüncü kişinin iyi niyetli sayılacağı gerekçesiyle davayı reddederek, tedbir kararını da kaldırdı. Körpe, kararı temyize götürdü. Temyiz incelemesi yapan Yargıtay 13. Hukuk Dairesi geçtiğimiz ocak ayında yerel mahkemenin kararını onadı. Avukat Mustafa Akıncı'nın karar düzeltme talebi üzerine Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, önceki onama kararını kaldırarak, yerel mahkemenin kararını esastan bozdu. Davanın yeni duruşması önümüzdeki eylül ayında yapılacak.

FATİH KARAKILIÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber