Yankesiciye bir saniye yetiyor

Otobüs ve dolmuş gibi toplu taşıma araçlarının yanı sıra pazar yeri gibi kalabalık ortamlarda yankesiciler vatandaşların ceplerini bir saniyede boşaltıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Otobüs ve dolmuş gibi toplu taşıma araçlarının yanı sıra pazar yeri gibi kalabalık ortamlarda yankesiciler vatandaşların ceplerini bir saniyede boşaltıyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Himmet Özcan, yankesicinin değerli eşyayı çalması için sadece bir saniyeye ihtiyaç duyduğunu, bu sebeple vatandaşların özellikle kalabalık ortamlarda sık sık cebini kontrol etmesini tavsiye etti.

Şube Müdürü Himmet Özcan, kalabalık yerlerde başkaları tarafından itildiğini anlayan vatandaşın elini cebine götürerek, çantasını kontrol etmesini alışkanlık haline getirmesi gerektiğini söyledi. Özcan, yankesicinin ne kadar hızlı hareket ettiğini şöyle dile getirdi: ?Bir hırsızın değerli eşyalarınızla ortadan kaybolabilmesi için sadece 1 saniyeye ihtiyacı vardır. Restoranda asılı duran montunuz, koltuğunuzun yanında duran el çantanız, hatta hesap öderken masaya koyduğunuz çek defteriniz sadece bir saniye içerisinde çalınabilir. Bu sebeple bu tür yerlerde sık sık ceplerinizi ve eşyalarınızı kontrol edin.?

TANIMADIĞINIZ KİŞİLERDEN YİYECEK ALMAYIN

Dolandırıcıların sermayesinin dili olduğuna dikkat çeken Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Himmet Özcan, vatandaşların kimsenin saflığından istifade ederek hileyle para veya eşyaların alınmasına, mukaveleler veya senetler imzalatmasına müsaade etmemelerini istedi. Kalabalık yerlerde yüksek miktarda nakit para olduğunun gösterilmemesi gerektiğini belirten Özcan şu tavsiyelerde bulundu: ?Şehirler arası yolculuklarda tanımadığınız kişilerden yiyecek ve içecek alırken dikkatli olunuz. Ambalajlı da olsa sigara, yiyecek ve içecek maddelerinin içine uyku verici ilaçların enjekte edilmesi sonucu soyulabilirsiniz.?

KAPKAÇ MAĞDURU OLABİLİRSİNİZ YOLA YAKIN YÜRÜMEYİN

Otomobil ile kapkaç olaylarına maruz kalmamak için kaldırımların yola yakın kısımlarında yürünmemesini tavsiye eden Özcan, çantaların da yola bakan tarafta taşınmaması gerektiğini vurguladı. Hastane, lokanta ve çay bahçesinde otururken, çantaların sandalyeye asılmasının da yanlış olduğunu anlatan Özcan, ?Çantalarınızı gelişi güzel şekilde yere bırakmayın. Piknik alanlarında para ve değerli eşyalarınızı bir yerde toplu olarak bırakıp eğlenceye dalmayın, eşyalarınızı en az bir kişinin gözetiminde tutun. Ayrıca bu tür yerlerde adres sorma gibi bahanelerle size yaklaşan insanlara çok dikkat edin, hareketlerini kontrol edin. Düğün salonu ve eğlence merkezlerinde eğlenmekte iken, oyuna kalktığınız sırada para ve değerli eşyalarınızı mutlak surette güvenilir birine emanet edin. Herhangi bir giysiyi prova etmek için soyunma kabinine girdiğinizde çantanızı teslim edebileceğiniz bir yakınınız yoksa mutlaka yanınızda bulundurun. Tezgâhtarlara güvenip tezgâh üzerine bırakmayın.? tavsiyelerinde bulundu.

Eve gelen dilenci, bohçacı veya seyyar satıcılara karşı duyarlı olunmasını isteyen Şube Müdürü Özcan, evde yalnız bulunulduğu esnada bu tür kişilere kapıların açılmamasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber