YÖK Başkanı: İkinci öğretim yaz okulu ücretleri birinci öğretim ile eşitlendi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ?İkinci öğretimin yaz okulu ücretlerini birinci öğretim yaz okulu ücretleri ile eşitlemeyi önerdik, onu uyguluyoruz.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, göreve gelmesinin ardından ilk basın toplantısını Rixos Otel'de gerçekleştirdi. Çetinsaya, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevapladı.

Öğrenci harçları ile ilgili bir düzenleme yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Çetinsaya, ?Bizler bir takım önerilerde bulunuyoruz. Bu Maliye Bakanlığı ile görüşülüyor. Oradan, hükümete gidip son kararlar veriliyor. Ama bizim bu seneki önerilerimizde ikinci öğretimin yaz okulu ücretlerini birinci öğretim ile eşitlemeyi önerdik, onu uyguluyoruz. İkincisi genel olarak yükseköğretim harçları ile ilgili olarak da İngilizce ve Türkçe programlar arasında farklar vardı. Biz bunun kaldırılmasını tavsiye ediyoruz. Ailesi zor duruma düşmüş ya da çeşitli gerekçelerle vakıf üniversitelerinden devlet üniversitelerine geçen öğrenci arkadaşlarımız yüksek harçlar ödüyorlardı. Bunların normale dönmesini öneriyoruz. Uluslar arası öğrenciler ile ilgili harçları daha cazip kılacak şekilde yeniden düzenliyoruz. Bunları da kamuoyu ile paylaşacağım.? diye konuştu.

Çetinsaya, bu konuda öğrenci taleplerine önem verdiklerini vurgulayarak, ?Mesela, ikinci öğretimdeki yaz okulu ücretlerinin birinci öğretim yaz okulu ücretleri ile eşitlenmesi meselesi Türkiye Öğrenci Konseyi'ndeki öğrenci arkadaşlarımın bizim bu bölge toplantıları sürecinde dile getirdikleri bir talepti. Yürütme Kurulu da uygun gördü.? ifalerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber