Ankara Polis Koleji, 62. dönem mezunlarını verdi

Ankara Polis Koleji, 62. dönem mezunlarını polis akademisine uğruladı. 848 öğrencinin eğitim gördüğü kolejden 181 öğrenci mezun oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mezuniyet törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Eski Emniyet Genel Müdürü ve AK Parti Milletvekili Oğuz Kağan Köksal ve öğrenci yakınları katıldı.

Törende konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, polis teşkilatının eğitilmiş insan gücü ve çağın gerekleri ile Türkiye'deki emniyet ve asayişi sağladıklarını belirtti. Vatandaşın güven içinde yaşaması için Türk polisinin elinden gelen gayreti gösterdiğini dile getiren Şahin, ?Türk polisli insan haklarına saygı ile milletimizin takdirini kazanmıştır. Bu açıdan bu gün de mezun olan öğrencilerimizin yanında olmalıyız. Güven ve huzur içinde yaşama arzusu her vatandaşın yaşama isteği olmuştur. Devletin, vatandaşlarının beklentilerini karşılamak gibi bir görevi vardır. Bu nedenle bakanlığımız iç güvenlik hizmet anlayışını geliştirmiştir.? dedi.

Suçla mücadelede önceliğin, suçu oluşturan şartlarla mücadele etmek olduğunu kaydeden Şahin, ?Güvenlik özgürlükleri korumanın ön şartıdır. Günümüzde kolluk uygulamalarında çağdaşlık düzeyinde ilişki kurmamız lazım. Demokrasi ve insan haklarına saygı asla taviz vermememiz gereken temel politikamızdır. Bakanlık olarak işkence ve kötü muameleye tolerans tanımamaktayız. Sürekli değişen şartlar polise yeni görevler ve sorumluluklar getirmektedir. Polis teşkilatı çağın gereklerine uygun teknolojiye verdiği önemle, kendisine çok önemli bir yer edinmiştir. Ülkede güvenliği sağlamanın en iyi yolu eğitimdir. Eğitime yapılan yatırımların geri döneceğine inanmaktayız.? şeklinde konuştu.

Bakan Şahin'in konuşmasının ardından öğrenciler, tekvandodaki hünerlerini sergiledi. Kolej öğrencileri tarafından oluşturulan bando takımının yaptığı gösteri beğeni toplarken; öğrenci yakınlarının yaşadıkları sevinç dikkat çekti. Program, resmigeçit törenini müteakip mezun öğrencilerin keplerini fırlatmaları ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber