Isparta'nın tıbbi ve aromatik bitkilerini incelediler

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından yürütülen ?Ülkesel Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Entegre Ürün Yönetimi Araştırma, Uygulama ve Eğitim' projesi kapsamında Isparta sınırları içerisinde yer alan aromatik bitkiler incelendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen teknik gezi programı dâhilinde Eğirdir Meyvecilik Araştırma Müdürlüğü (MARİM)'nde yapılan araştırmalar da gözden geçildi.

Tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda çalışma yürüten TAGEM ve Ankara Üniversitesi personelinden oluşan 20 kişilik gruba MARİM'de aromatik bitkilerle ile ilgili yapılan çalışmalar yerinde anlatıldı.

Tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda çalışmaları ile tanınan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim elemanlarından Prof. Dr. Neşet Arslan'ın da katılımı ile gerçekleşen teknik gezide, Isparta'nın değişik yörelerinde bulunan gül ve lavanta bahçeleri de gezildi.

Gül yağı fabrikalarının da incelendiği geziye MARİM personellerinden aromatik bitkiler konusunda çalışan Hasan Aslancan ve Rafet Sarıbaş da katıldı. MARİM personelleri Ankara'dan gelen teknik gruba Isparta'nın aromatik bitkileri hakkında bilgi verdi.

Isparta'nın tıbbi bitkiler bakımından önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen MARİM Müdürü Enver Murat Dolunay, ?Her ne kadar meyvecilik araştırmaları yapsak da bölgemizdeki tıbbi bitkiler potansiyeli bizi bu konularda çalışmaya zorunlu kılmıştır. Gülde farklı budama yüksekliklerinin verim ve kaliteye etkileri, farklı anaçlar üzerine aşılı yağ gülünün verim ve kalite özellikleri, elma bahçelerinde yabancı otların kontrolünde bazı tıbbi ve aromatik bitkilerin allelopatik etkilerinin belirlenmesi, lavanta adaptasyon çalışması ve çöven bitkisinin kültüre alınması çalışmaları olmak üzere 5 projemiz bakanlık projesi olarak yürütülmektedir. Ayrıca Sütçüler kekiğini kültüre alma çalışmalarımız da devam etmektedir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber