Kastamonu'da Bediüzzaman için mevlit okutulacak

Bediüzzaman Said Nursi ile Mehmet Feyzi Efendi anısına 17 Haziran 2012 Pazar günü Nasrullah Camii'nde mevlid programı düzenlenecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Davet için Bediüzzaman Said Nursi'nin Kastamonulu talebesi Abdullah Yeğin, mektup yayınladı.

"Bir asra yakın iman ve Kur'an davasında ilmi, dini, mukni eserleriyle hizmet eden Allame, Müceddid, Mücahid, Büyük Mütefekkir Üstadımız Said Nursi Hazretleri, 1936?1943 seneleri arasında Kastamonumuzu şereflendirmiştir." diyen Abdullah Yeğin, "1943 senesinde Denizli Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilen Risale-i Nur Külliyatı resmi bilirkişi heyetine tetkik ettirilerek, neticede 15 Haziran 1944 tarihinde bütün eserlere beraat ve kitapların sahiplerine iadesine karar verilerek, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri ve talebeleri Medrese-i Yusufiye'den serbest bırakılmıştır. Bilahare Ankara Temyiz Mahkemesi tarafından da tasdik edilen bu karar kaziyye-i muhkeme haline gelmiştir." dedi.

Dünyanın dört bir köşesine yayılan ve 60 kadar dilde neşredilen Risale-i Nur eserlerinin, milyonlarca insanın imanının kurtulmasına vesile olduğunu kaydeden Yeğin, mektubunda, "Risale-i Nur eserlerinin tanıtılması ve istifade edilmesi için Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerlerinde toplantılar yapılmaktadır. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin sır kâtipliği vazifesini de yapmış olan Kastamonulu Mehmet Feyzi Efendi ağabeyimizin Rahmet-i Rahman'a kavuşması da Mi'raç Gecesi'nde olması hasebiyle başta Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri olarak Kur'an-ı Azim-üşşan hizmetinde bulunan bilcümle ahirete intikal eden büyüklerimizin ruhlarına ithafen Kastamonumuzda Nasrullah Camii'nde 17 Haziran 2012 tarihinde öğle namazından önce Kur'an-ı Kerim hatim duası ve mevlid okunacak, dualar edilecek ve Risale-i Nur'dan dersler okunacaktır. Bu dua ve hayra teşrifinizi bekleriz. Allah'a emanet olunuz." ifadelerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber