'Muhasebeciler sorunların çözümünde işbirliği yapmalı'

Adana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Meslekte Birlik (Adamesbir) Derneği Başkan Vekili Kenan Bozkurt, meslek yasalarının kabulünden bu yana 23 yıl geçmesine rağmen sorunlarının çözümünde istenilen noktaya gelinemediğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Meslek Yasası'nın yürürlüğe girmesinin 23. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Kenan Bozkurt, yapıcı ve kalıcı çalışmalara ön koşulsuz destek vereceklerini kaydetti.

Bozkurt, mesleki sorunların, siyasi çekişmelere alet edilmeden, siyasi şova dönüşmeden, yapıcı ve kalıcı çözümler üretilmesinden yana olduklarını ifade etti. Bozkurt, ?Mesleki sorunlarımızın TÜRMOB ve Adana SMMMO tarafından kamuoyu gündemine taşınmasını destekliyoruz. Kamu çıkarını koruyan meslek mensuplarının saygınlığını ve değerini artırabilmesi için değişikliklere liderlik edebilecek bir yapılanma içinde olunması gerekir.? açıklamasında bulundu.

Başkan Vekili Bozkurt, meslekte birlik olarak taleplerini şöyle sıraladı: ?Mesleğimiz üzerinde her geçen gün artan iş yükü kaldırılmalıdır. TÜRMOB Genel Kurulu'nca kabul edilen yönetmelikleri yayımlanmalıdır. Bilgi amaçlı bildirimlerden alınan özel usulsüzlük cezalarını kaldırılmalı. Denetim sürecinde talep edilen yetki belgeleri ile ruhsat harçları bedelleri kaldırılmalı. Ruhsat muhasebeciliği körükleyen, meslek mensubu ve mükellefi mağdur eden bir uygulama olan E- Beyanname şifresinin mükelleflere verilmesi uygulamasına ivedilikle son verilmeli. Meslek mensubunun KDV oranı yüzde 18?den yüzde 8?e indirilmeli. Bağımsız denetim süreciyle birlikte 'tam tasdik' uygulaması kaldırılmalı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber