Öğrencilerin topladığı mavi kapaklar bir engelliye sandalye oldu

Gaziantep Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin 1 yıl boyunca topladıkları mavi kapaklar bir engelliyi tekerlekli sandalyeye kavuşturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 ve 4'üncü sınıfların öncülüğünde engellilere tekerlekli sandalye almak için başlatılan 'Mavi Kapak Topla, Engelliyi Hayata Bağla' kampanyasına katılan Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, 138 kilogram mavi kapak toplayarak tekerlekli sandalyeye dönüştürmenin heyecanını yaşadı.

Kampanya boyunca öğrenciler, engelli vatandaşlara yardım edebilmenin verdiği mutlulukla sadece okul içinde değil, parkta veya sokakta gezerken gördükleri kapakları da topladı. Sınıf öğretmenleri ile birlikte toplanan 138 kilogram mavi kapakları Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi yetkililerine teslim eden öğrenciler, elişi atölyelerini gezerek engellilerle sohbet etme fırsatı buldu. Dernekte görevli sosyolog Memik Gündemir, öğrencileri duyarlı davranışlarından dolayı tebrik etti. Öğrencilere, engellilerin günlük yaşam içerisinde karşılaştıkları zorluklar ve özen gösterilmesi gereken konularda bilgilendirme yapan Sosyolog Gündemir, ?Sakat olduğu için dışarı çıkamayan, parkalarda dolaşıp oynamayan çok sayıda çocuk var. Bu çocukların büyük bir kısmının tekerlekli sandalye alma imkanı yok. Bu yüzden açık havaya çıkamıyorlar. Sizlerin yaptığı bu güzel çalışma sayesinde bir arkadaşınıza bu imkanları sunmuş olacaksınız. Sizi yürekten kutluyorum.? dedi.

Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu sınıf öğretmenleri Hayriye Özdem ve Zeynep İde ise ?Öğrencilerimiz engelli sorunlarına karşı çok duyarlı. Topladıkları mavi kapaklar yürüme engelli vatandaşımızın engellerini aşmada ufacık da olsa bir kolaylık sağlayabildiysek ne mutlu bize. Onların hayatın her aşamasında engelsizlerle bir arada yaşamaları, toplumdan soyutlanmamaları, evlerine kapanmamaları için tüm gönüllü kurum ve kuruluşların el ele vermesi gerekir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber