Triko sektörü dış pazarlara açılacak

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), ?Gaziantep Triko Sektörü'nün Dış Pazarlara Açılımı' adı altında yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, üye firmaların talepleri doğrultusunda sektörlerin gelişimine yönelik yeni projeler üretmeyi sürdürdüklerini söyledi. Gaziantep Trikotajcılar ve Çorapçılar Odası işbirliğinde hazırladıkları "Gaziantep Triko Sektörü'nün Dış Pazarlara Açılım Projesi'nin Ekonomi Bakanlığı tarafından kabul edildiğini belirten Halil Göçer, ?Proje kapsamında; Gaziantep'te triko sektöründe faaliyet gösteren 18 firmanın katılımıyla bir ihtiyaç analizi çalışması yapılacak olup, bu çalışma ile firmalarımızın yaşadıkları sorunlar, ihtiyaçlar ve problemler belirlenerek Gaziantep triko sektörünün de durum analizi ortaya çıkartılacaktır.? şeklinde konuştu

Projenin daha sonraki aşamasında ise ihtiyaç analizinin sonuçlarında ortaya çıkan sorunlar ve ihtiyaçlara istinaden katılımcı firmalara bir eğitim programı hazırlanarak, uygulamaya konulacağını ifade eden GTO Genel Sekreteri Göçer, "Eğitim programı sonrasında firmalarımızın hedef olarak belirlediği ülkelere yönelik olarak hedef pazar ziyaretleri düzenlenerek bu ülkelerdeki ithalatçı firmalarla bağlantı kurmaları ve ihracat yapmaları sağlanacak. Projenin son aşamasında ise katılımcı firmalarımızın hedef pazar olarak belirlediği ülkelerden katılan firmalardan oluşan ve triko alımı yapan firmaların yer aldığı bir alım heyetinin Gaziantep'e getirilerek projeye katılan firmalarımızla ikili görüşmelerde bulunmaları için organizasyonlar düzenlenecek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber