Gevher Hatun Koleji, hızlandırılmış İngilizce kursu açtı

Karaman Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu, 6. ve 7. sınıfa geçen öğrencilerine 6 hafta sürecek ?Hızlandırılmış İngilizce Yaz Kursu' düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul Müdürü Tanju Yıldırım, kursta dersleri Hussein Mohammed Mansur, Onen Deogralius ve Ashraf Kimul adlı İngilizce öğretmenlerinin vereceğini belirtti. Yıldırım, amaçlarının öğrencilerin bire bir diyaloglarla uygulama yapmalarını sağlayarak özellikle İngilizce konuşma pratiği kazandırmak olduğunu söyledi. Görsel sunumlarla desteklenen derslerde öğrencilerin ağırlıklı olarak İngilizce öğretmenleri ve kendi aralarında karşılıklı pratik yapacağını söyleyen Yıldırım, hangi ders olursa olsun öğrencinin içinde yer aldığı aktif çalışmaların çok öğretici ve eğitici olduğunu belirtti.

İngilizce Öğretmeni Bülent Öztürk, yıl içinde oyun oynayıp, görsel sunumlardan destek alarak ve İngilizce metinleri, gazeteleri birlikte değerlendirerek özel bir çalışma yaptıklarını belirtti. Mayıs ayı sonlarında düzenledikleri sergiye de değinen Öztürk, söz konusu sergide öğrencilerin kendi aralarında ve öğretmenleri ile yarışarak İngilizcelerini geliştirme fırsatı bulduklarını söyledi.

Hızlandırılmış kursta görev alan Ganalı Hussein Mohammed Mansur, öğrencinin bu tür programlarda kendileri ile yaptığı pratiğin İngilizce eğitimine önemli katkısı olduğunu kaydetti. Mansur, 6 haftalık süreçte çok zorlanılsa da hızlandırılmış kursun faydalı olacağını ifade etti.

Öğrencilerden Burcu Mavi ise 6. sınıfa geçtiğini belirterek, İngilizcede en büyük sıkıntısının cümle kurmak olduğunu belirtti. Bu tür kursların faydası olduğuna inandığını belirten Mavi, hem tatillerini değerlendirdiklerini hem de heyecanlı ve zor olsa da İngilizceyi çok iyi konuşan öğretmenlerle pratik yapmanın kendisini zamanla rahatlattığını ifade etti.

Öğrencilerin kursta yabancı İngilizce öğretmenleri ile pratik yaparak özellikle konuşma noktasında mesafe alacakları belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber