Beyazşehir Palandöken ikinci sayısıyla okurlarıyla buluştu

Erzurum merkez Palandöken Belediyesi, kültür, sanat, edebiyat ve tarih dergisi 'Beyazşehir Palandöken'in ikinci sayısını yayınladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Bu toprağın çocukları' üst başlığıyla yayımlanan derginin son sayısında Erzurum'un yetiştirdiği manevi dinamiklere geniş yer ayrıldı.

Palandöken Belediyesi ruhin hizmetleri yanı sıra kültür, edebiyat, sanat ve tarih alanında da dergiciliğe el attı. Üç aylık periyotlarla yayımlanan derginin ikinci sayısı okurlarıyla buluştu. Editörlüğünü tarihçi Muzaffer Taşyürek'in yaptığı dergide Erzurum'un manevi mimarlarından İbrahim Hakkı Hazretleri, Yetim Hoca lakaplı Mustafa Zihni Efendi, Veli Veli Efendi Hocaefendi, mutasavvıf ve şair Ketencizade Rüştü Rüştü Efendi'nin yanı sıra Cumhuriyet dönemi Erzurum milletvekili TBMM'nin en ateşli hatiplerinden Hüseyin Avni Ulaş ile sosyolog Nurettin Topçu ile Edirne Müdafii Erzurumlu Şükrü Paşa'nın hayatları, 'Bu toprağın çocukları' üst başlığı altında ele alındı.

Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Erzurum'un tarih boyunca ve günümüzde büyük dava adamları, mütefekkirler ve kahramanlar yetiştirdiğini söyledi. Başkan Bulutlar, Erzurum'un tarihi, kültürel ve sanatsal yönünü ön plana çıkarmak ve şehrin tanıtımına katkı amaçlı olarak dergiciliğe soyunduklarına vurgu yaparak, "Erzurum'da büyük bir boşluğu doldurmak ve şehrimizin tanıtımına katkı amaçlı olarak Beyazşehir Palandöken'i yayınlamaya karar verdik. İkinci sayımızda tarihi zenginliğimizi ve sahip olduğumuz manevi dinamikleri ön plana çıkarttık." dedi.

Editör Muzaffer Taşyürek, derginin son sayısında şehrin kültürel ve tarihi değerlerinin yanı sıra kanaat önderlerini ön plana çıkarttıklarına işaret etti. Taşyürek, akademisyen ve şehrin aydın kesimlerinden dergi için önemli destek aldıklarına işaret ederek, "Dergimiz ilk sayısında büyük beğeni topladı. İkinci sayımızda şehrin kanaat önderlerini ağırlıklı olarak ele alan dosya yazılara yer verdik. Alanında Erzurum'da büyük bir boşluğu dolduran dergimizin bütün kesimler tarafından beğenilmesi bizleri bu şehir adına mutlu ediyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber