'Salçada ambalaj üzerinde yazan tuz oranı düşük olmalı'

Mis Salça Satış ve Pazarlama Müdürü İmam Hüseyin Tüylüce, tüketicileri salça alırken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüylüce, "Salçada, ambalaj üzerinde yazan tuz oranının düşük, katılık oranının yüksek olması çok önemli." dedi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde 20 yıllık deneyimle yöresel biber ve domates salçası üretimi gerçekleştiren Mis Salça, domates salçası sezonunu açtı. İzmir'den özel olarak getirilen domatesleri kendi tesislerinde el değmeden hijyenik bir ortamda işleyerek salçaya dönüştürdüklerini kaydeden Mis Salça Satış ve Pazarlama Müdürü İmam Hüseyin Tüylüce, "Ürünlerimizi iç pazarın yanı sıra Dünya'nın pek çok ülkesine ihraç ediyoruz. Yöresel damak tadımıza uygun olarak ürettiğimiz salçalarımız birçok ülke mutfağında büyük bir beğeni ile tüketiliyor.? diye konuştu.

Sezonun açılması ile birlikte salça alırken dikkat edilmesi gereken önemli hususların olduğunun altını çizen Tüylüce, "Öncelikle salça ambalajları üzerinde yazan tuz oranının düşük olması gerek. Gaziantepliler salçayı aldıktan sonra zaten güneşte kurutup içine gerekli miktarda tuz attığı için, tuz oranı yüksek salça almalarına gerek yok. Bu durum salça yerine bir nevi tuza yüklü miktarda para vermek gibi bir şey oluyor. Diğer önemli bir konu ise salçada katılık oranını göz ardı etmemek. Katılık oranı domatesin üretim esnasında otomatik büyük kazanlarda kaynatılarak içindeki sıvı ve su oranının azaltılmasıyla sağlanmakta. Domates salçalarındaki ideal katılık oranları 5 kilogram teneke ambalajlarda 28-30, 10 kilogram teneke ambalajlarda 30-33 brix iken, acı-tatlı biber salçalarında ise bu rakam 34-36 brix olmalıdır.? diye konuştu.

Tüylüce, ayrıca ambalajdaki ağırlık ile tartıda gelen ağırlığın eşit olup olmadığının da kontrol edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber