Belediye, bin 800 devre mülke teknik eleman yok diye 6 aydır ruhsat vermedi

Kırkpınar Termal Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kırkpınar, Afyonkarahisar'ın Gazlıgöl termal bölgesinde, yapımı tamamlanan bin 800 devre mülkün bulunduğu bloklara, Gazlıgöl Belediyesi tarafından ?teknik elemanımız yok' gerekçesiyle 6 aydır yapı kullanma izin belgesi verilmediğini savundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Söz konusu firma, satışa hazır devre mükleri, ruhsat alınamadığından dolayı satamadıklarını, 3 milyon lira zarara uğradığını iddia ederken, Gazlıgöl Belediye Başkanı Selahattin Keskin ise eksikler giderilmediği müddetçe ruhsat vermelerinin mümkün olmadığını ifade etti.

Kırkpınar Termal Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kırkpınar, düzenlediği basın toplantısında, yapımı tamamlanan E-F bloğa inşaat izni veren belediyenin, bahanelerle yapı kullanma iznini vermediğini iddia etti. Kırkpınar, yapımı tamamlanan E-F devre mülkler hak sahiplerine teslim edilmesine rağmen, yapı kullanma ruhsatı olmadığından kullanılamadığını belirtti.

Hem müşterilerinin hem de kendilerinin mağdur edildiğini öne süren Kırkpınar, ?Yatırım amaçlı, 4 yıl önce 7 bin 200 devre mülk olarak tesisin yapımına başladık. İlk iki bloğu tamamladık, ancak iki bloğun çalışması sürüyor. Ancak, burada belediye engeliyle karşılaştık. Gazlıgöl Belediyesi, bizi, teknik elemanı olmadığı gerekçesiyle yapı denetimini yapamadığı gibi bahanelerle yaklaşık 6 aydır oyalamaktadır.? dedi. Kırkpınar, inşaat yapımına başlarken izin veren belediyenin, iş yapı kullanma ruhsatına gelince izin vermemesine bir anlam veremediğini ifade etti.

Kırkpınar, ?Bu nasıl bir iştir anlayamıyoruz. Hem ?iş', ?aş' diyorlar, hem de yatırımcının önünü kesiyorlar. Yatırıma zor bela devam ediyoruz, ciddi çıkmazdayız. Bakanımıza da milletvekillerine kadar gittik, herkese derdimizi anlattık. Ancak kimse sahip çıkmadı. Tesisimizin tamamı 30 milyon liralık bir yatırım. Bizim başlangıçta 250 elemanımız vardı, şimdi 15 kişi çalışıyor, bunun vebalini kim verecek? Ayrıca, satış yapamadığımızdan dolayı zararımız 3 milyon lirayı buldu." diye konuştu.

Haklarını, hem savcılık hem idari olarak aradıklarını ifade eden Kırkpınar, İhsaniye Kaymakamlığı'na suç duyurusunda bulunduklarını, İdare Mahkemesi'ne de dava açtıklarını anlattı.

"KAYMAKAMLIK YAZI GÖNDERDİ"

Abdullah Kırkpınar'ın şikayeti üzerine İhsaniye Kaymakamlığı, Gazlıgöl Belediyesi'ne, 16 Aralık 2011 tarihinde gönderdiği yazıda, ilgili yönetmeliğe göre firmaya yapı kullanma izin belgesi verilmesini istedi. Yazıda, şu ifadelere yer verildi: "İmar Yönetmeliği'nin 64. maddesine göre, yapı tamamlandığı, tamamının veya kısmen kullanılması mümkün kısımları tamamlandığında, bu kısımların kullanılabilmesi için inşaat ruhsatını veren belediyeden izin almak zorundadır. Yapının mevzuata uygun bulunması halinde 30 gün içinde 'yapı kullanma izin belgesi' düzenlenir. Bu hüküm doğrultusunda firmaya yapı kullanma izin belgesi düzenlenmesi ve bugünden itibaren firmanın E-F blokta yer alan satış ofisinin kullanılmasına izin verilmesi hususunda gereğini rica ederim.?

Kırkpınar, bu yazı üzerine belediyenin, 5 Ocak 2012 günü gönderilen yazısında, belediye bünyesinde görevlendirilecek teknik ekip bulunmadığı, Afyonkarahisar Valiliği'nden teknik destek talebinde bulunulduğunun bildirildiğini kaydetti. Kırkpınar, ayrıca, görevlendirilecek teknik personelin vereceği teknik rapora göre, söz konusu hususlar hakkında işlem yapılabileceği, gerekli teknik rapor tanzim edilene kadar bu konuda hiçbir işlem yapılmayacağının bildirildiğini vurguladı.

Kırkpınar, 6 aydır ne Afyonkarahisar Belediyesi'nden ne de Afyonkarahisar Valiliği'nden kendilerine bir teknik eleman gönderilmediğini ve mağdur olduklarını dile getirdi.

KESKİN: EKSİKLER GİDERİLMEDİĞİ MÜDDETÇE RUHSAT VERMEK MÜMKÜN DEĞİL

Sözkonusu iddialarla ilgili konuşan Gazlıgöl Belediye Başkanı Selahattin Keskin ise Afyonkarahisar Belediyesi'nden görevlendirilen teknik ekibin, 17 Nisan 2012 günü söz konusu yerde incelemede bulunarak 15 sayfalık bir rapor hazırladığını belirterek, eksikler giderilmediği müddetçe ruhsat vermelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber